Tytuł: Skierniewickie Stowarzyszenie Fanów "Gwiezdnych wojen" "Utapau" :: Spotkanie Utapau XCI

Dodane przez Lord W dnia 10 wrzesień 2014 21:55

Wszelkie znaki na niebie i ziemi wskazują, że najbliższe powakacyjne spotkanie 91 odbędzie się w dniu 11 października, prawdopodobnie w sali 104, w godz. 15-20.

Niewątpliwie powrót do zwykłych spotkań po kręceniu OOS będzie trudny, a spotkania mogą się wydawać nudne. Ciężko też oczekiwać od ludzi nowego zaangażowania (zwłaszcza, że w wakacje od SW nie odpoczywali) jakichś wyjątkowych specjalnych atrakcji. Może macie jakieś ciekawe lub wyjątkowe pomysły?

EDIT, żeby to było dobrze widać:
11 października, sala 104, godz. 16.30-20.00

Edytowane przez Thingol dnia 24 wrzesień 2014 16:23

Dodane przez MistrzSeller dnia 11 wrzesień 2014 01:05

Mam prelekcje o fanfilmach SW.

Dodane przez Thingol dnia 11 wrzesień 2014 11:22

Jeszcze pozostając w temacie OoS'owym, na pewno będziemy potrzebowali coś w rodzaju spotkania tutorialowego, na którym Aero objaśni ekipie jak działa Nuke i inne programy do postprodukcji/etc.
Najwygodniej byłoby nam to zrobić na spotkaniu fanklubowym, bo mamy telewizor w 104 oraz obecni są wszyscy potrzebni :)
Tylko jeszcze nie wiem czy na najbliższym spotkaniu czy którymś kolejnym.

@Seller, a mógłbyś mi w PW wysłać listę fanfilmów, które będziesz omawiał? Ściągnę je na lapa, może zrobimy sobie coś w rodzaju "przeglądu" fanfilmów.

Edytowane przez Thingol dnia 11 wrzesień 2014 11:24

Dodane przez Lord W dnia 11 wrzesień 2014 22:05

Epizod 13 np. ;)

Dodane przez Thingol dnia 24 wrzesień 2014 12:24

Spotkanie odbędzie się 11 października w godzinach 16.30-20.00

Chcecie może kalambury cytatowe? ;>

Edytowane przez Thingol dnia 24 wrzesień 2014 16:24

Dodane przez Heisenberg dnia 26 wrzesień 2014 19:26

Thingol nie wiem czy zrobisz kalambury cytatowe, bo będziemy ostro grać w RPG.

Wojciechu odnośnie zapewniania atrakcji i entuzjazmu to może być ciężko, jesteśmy starzy. Ja mam z 2000 lat, a Thingol to już wgl. jeszcze Śródziemie istniało.

A tak serio damy radę, na pewno niecierpliwie czekam na rgp jaki rozegramy. (tak Seller, szykuj się)

Dodane przez Harry dnia 27 wrzesień 2014 11:22

mogę jeszcze zagadać do tego gościa od rekonstrukcji.
Wojciech, jak chcesz to dam ci numer, żebyście się zgadali

Dodane przez Thingol dnia 27 wrzesień 2014 11:43

Na to spotkanie nie będzie już czasu. Może następne.

Dodane przez Lord W dnia 28 wrzesień 2014 21:09

Ooo ... a co takie godziny nietypowe mamy? Czyżby wcześniej się coś działo w lokalu?

Harry - tego gościa możesz zaprosić na kolejne spotkanie, ale to obgadamy jeszcze (jak będziemy znali termin i godziny). Ogólnie znasz go? To on wystąpił z taką propozycją, czy jak?

Kalambury są zawsze w cenie. Ja bym chciał od 19:00 do 20:00 zrobić małą dyskusję odnośnie wizji rozwoju fanklubu. Chciałbym, aby każdy z członków fanklubu przedstawił w 10 min. kierunki rozwoju i ewentualnie wizję jak powinien wyglądać fanklub wraz z środkami jakimi jego zdaniem można to osiągnąć.

Chciałbym aby to wyglądało tak, że jedna osoba mówi, a reszta tylko słucha i nie komentuje. Po zaprezentowaniu się przez wszystkich członków dobrze abyśmy to przemyśleli i na kolejnym spotkaniu rozpoczęli dyskusję odnośnie tego jak powinien dalej działać fanklub.

Dobrze abyście wcześniej się przygotowali i te wypowiedzi były składne i sensowne. Nie wiem najważniejsze cele w punktach, jakieś slajdy (każda forma dozwolona i mile widziana). Wiem, że 10 min. na osobę to mało, ale to ma być pewien ogólne zarys: "jak chcielibyście aby fanklub wyglądał za rok" i co powinniśmy zrobić, aby tak wyglądał". Liczę na Waszą inwencję.

Edytowane przez Lord W dnia 28 wrzesień 2014 21:13

Dodane przez Heisenberg dnia 30 wrzesień 2014 14:10

"Chciałbym aby to wyglądało tak, że jedna osoba mówi, a reszta tylko słucha i nie komentuje." - chcę to zobaczyć :D

Dobre założenie, dyskusja też jest dobrym pomysłem.

Dodane przez Harry dnia 02 październik 2014 08:56

Lordzie - tak.
skoro 11 odpada, więc... 8 listopada?

Dodane przez Lord W dnia 03 październik 2014 20:18

Hm ... lub 25 października, ale zobaczymy kiedy będzie 100 spotkanie ŁFSW.

Dodane przez Lord W dnia 05 październik 2014 21:31

Seller w innym temacie napisał, że ma być sesja RPG na spotkaniu. Prawda to?

Wiadomo, że prelekcji nie będzie na bank.

Dodane przez Thorin dnia 05 październik 2014 21:43

Taki temat został poruszony na facebooku w dyskusji wyszło że Seller nie ma z kim grać w rpg.

Dodane przez Lord W dnia 05 październik 2014 21:53

Na facebooku na profilu Utapau, Mistrza Sellera czy jakimś innym? Oficjalnym źródłem informacji jest strona Utapau, więc się dopytuje cobym sam i inni w błędzie nie byli.

Jak już powiedziałem, chciałbym przeprowadzić dyskusję na temat wizji fanklubu przez poszczególnych członków, co wymagałoby godziny czasu. RPG też trochę trwa - raczej minimum 3 h.

Do tego miały być kalambury. Jeżeli ma być sesja RPG to resztę należy chyba przerzucić na inne spotkanie, bo nie wiem czy wszystko da radę na jednym.

Dodane przez Thorin dnia 05 październik 2014 22:20

Lord W napisał/a:
Na facebooku na profilu Utapau, Mistrza Sellera czy jakimś innym? Oficjalnym źródłem informacji jest strona Utapau, więc się dopytuje cobym sam i inni w błędzie nie byli.

Strona Utapau jest podstawowym źródłem tylko trzeba umieć czytać.

Heisenberg napisał/a:
Thingol nie wiem czy zrobisz kalambury cytatowe, bo będziemy ostro grać w RPG. [...]
A tak serio damy radę, na pewno niecierpliwie czekam na rgp jaki rozegramy. (tak Seller, szykuj się)

Patrząc po ilości osób które chciałyby wziąć udział w RPGu to 3 godziny to oni będą siedzieć w karczmie i rozmawiać. Kalambury już wcześniej miały być przerzucone na inne spotkanie.

A rozmowa będzie trwać pewnie koło 2 godzin, jeśli ma przebiec tak jak chciałeś.

Dodane przez Thingol dnia 05 październik 2014 22:33

Nie ujmując nic zajebistości Adzia, nie wiem czy da radę poprowadzić sesję dla więcej niż 3 osób. A grają na 100% - Seller, Seboss i Ja. Dobrze by było gdyby się Adzio określił, ale że on nie korzysta ze strony...

Dwa problemy:
1. Jeśli będziemy grać we czwórkę, to reszta i tak musi mieć zajęcie.
2. Ta rozmowa o przyszłości fanklubu jest zupełnie niepotrzebna.

W ogóle to liczyłem, że zagramy w to RPG dopiero po prelekcji Sellera. Jeśli prelka by się zaczęła 16.40 (czyli niemal równo ze spotkaniem), to około 17.30-40 byśmy zaczęli grać.
Pamiętajcie, że na upartego MOK jest zamykany dopiero o 23.

Edytowane przez Thingol dnia 05 październik 2014 22:34

Dodane przez Seboss dnia 05 październik 2014 22:40

Ja się pojawię po zjeździe. Nie wiem dokładnie o której, może bliżej soboty powiem co i jak.

Dodane przez Heisenberg dnia 05 październik 2014 23:56

Tak jestem w stanie prowadzić dla więcej, niż 3 osób, nawet to zakładem przygotowany. Prowadziłem już dla większych drużyn. Poczekamy chwilę na Sebossa z rpg.

Reszta może grać w kalambury, porozmawiać o SW, nawet obejrzeć jeszcze raz którąś część SW. To nie są dzieci.

Dodane przez Seboss dnia 06 październik 2014 10:07

Po prostu w tym czasie przygotujcie karty postaci. Ja swoją trzasnę w domku i skonsultuje z adziem czy potwierdza.

Dodane przez Thingol dnia 06 październik 2014 10:32

Ja swoją też postaram się machnąć we własnym zakresie (Dwarf Priest). Najwyżej drobne poprawki (typu lvl up) zrobimy na spotkaniu.
Zanim przybędzie Seboss, to Sellerowi i innym chętnych ogarniemy karty.

Dodane przez Heisenberg dnia 06 październik 2014 15:03

W kwestii konsultacji. Napiszę od razu tutaj drużyno, żeby potem niepotrzebnie nie kreślić i kombinować od nowa na spotkaniu.

Ta sesja będzie inna, niż pozostałe ze mną.

Przede wszystkim nie gramy elfami/ krasnoludami/ orkami etc. standardowymi rasami z Podręcznika gracza -> dotyczy to tez odmian tych ras np. elfy (księżycowe, słoneczne, drowy, dzikie)

Do wyboru macie.

1. Człowiek.
2.Rasy niestandardowe jak planokrwiści, czyli mieszańce żywiołu i człowieka.

Aasamir, diablę, itd.

Pamiętajmy, że to są rasy EPP - z efektywnym poziomem postaci, czyli pula doświadczenia wymagana do osiągnięcia kolejnego poziomu jest wyższa, niż przy standardowych rasach z Podręcznika Gracza. Jest to spowodowane tym, że to są rasy trochę silniejsze, niż przeciętna standardowa rasa.

Ew. inne pomysły na nieszablonową postać/ rasę etc. -> pisać do mnie to pogadamy.

Uwaga!

-Zaczynacie od 1 poziomu ALE przy określaniu punktów życia na 1 poziomie wszyscy wybieracie k12. Zwykle czarodziej dostaje k4 (4 punkty życia + modyfikator z budowy) więc nawet jak nie gracie barbarzyńcą, a kapłanem to PŻ na 1 poziomie określacie za pomocą k12. Chciałbym, żebyście zaczęli z większą żywotnością (przyda Wam się)

-Proszę o wysłanie mi via facebook statystyk postaci i szablonu, żebym wiedział jaką drużynę mieć będę.

-Przy tworzeniu postaci zgodnie z PG losujecie ilość pieniędzy i zakupujecie ekwipunek. Zignorujcie tą procedurę. Nie wpisujecie sobie nic do ekwipunku. (może poza spodniami, ale ich wartość nie może przekraczać 1 (słownie: jednej) sztuki złota. czyli zwykle lnianie, futrzane, materiałowe spodnie jak dla mieszczanina, bogatego chłopa, czeladnika.

Dodane przez MistrzSeller dnia 06 październik 2014 22:23

Dlaczego nie gramy elfami/krasnoludami etc? Przecież to najbardziej klimatyczna rzecz w D&D. Człowiek to najnudniejsza rasa.

Dodane przez Harry dnia 07 październik 2014 08:46

podajcie dokładną datę, bo dysputy są dosyć... ograniczone.

@up
ludzie muszą dostać revamp.

Dodane przez Heisenberg dnia 07 październik 2014 12:11

Nie musisz grać człowiekiem. Ras w D&D do wyboru jest baaardzo dużo, różnych niesztampowych wersji. Możesz równie dobrze zagrać trollem albo potomkiem anioła i człowieka (elfa). Szczerze powiedziawszy nawet cieszyłbym się jakbyś nie wybierał człowieka, bo gramy w trochę niesztampowej konwencji.

Wszystko Ci wytłumaczę i pokażę, uwierz mi, że będziesz miał ogromny wybór ciekawych ras i możliwość stworzenia niezwykłych postaci - krzywdy mieć nie będziesz.

Zamierzam zrobić podczas tej sesji coś nieszablonowego, ważny nacisk na fabułę, klimat, nie tylko na walkę - więc zapewniam Ciebie, że klimatu Ci nie zabraknie.

Rozumiem, że krasnoludy i elfy to trochę taka flaga fantasy. Jak ktoś się pyta laika o fantasy to ten zaraz odpowiada: "to tam są te elfy, skrzaty i smoki jak we Władcy Pierścienia tak?" niemniej jednak ogólnie pojęte fantasy to tak niezwykle szeroki zbiór światów, pomysłów i koncepcji, a my jesteśmy już na takim poziomie wiedzy o fantasy, że nie warto zamykać się w pewnych ramach.

Umówmy się w ten sposób. Pokażę Ci różne ciekawe możliwości i opowiem o rasach do wyboru; pomogę Ci wybrać coś interesującego. Możesz też sam określić jaką postacią chcesz zagrać, a ja Ci coś podpowiem. Jeżeli wymyślisz coś naprawdę oryginalnego (chcesz grać na przykład reptilianinem, elfem faerie ze skrzydłami to nie ma problemu)

Ergo: Ważny dla mnie jest brak schematów wałkowanych do znudzenia. Klimat, odgrywanie postaci, fabuła.

Mam dość wszystkiego. Nadszedł czas na sesję ostateczną.

Dodane przez Thingol dnia 07 październik 2014 13:25

Ja mam w domu "Księgę potworów" do D&D, tam jest sporo stworzeń, z których można wybrać grywalną rasę.
Oczywiście przyniosę ją na spotkanie =]

Dodane przez Seboss dnia 07 październik 2014 15:53

Jak potrzebujecie jakieś książki D&D walcie ;)

Dodane przez Thingol dnia 07 październik 2014 20:50

Przywieź wszystkie jakie masz =]
Na 100% przyda się drugi podręcznik gracza, jeden przyniosę ja.

Dodane przez Vinga dnia 07 październik 2014 21:02

Pytanie ;) jestem totalnym ekstremalnym nooooooobem jesli chodzi o RPG, ale chce! moge? :P

i co mam zrobic by moc? :P

Dodane przez MistrzSeller dnia 07 październik 2014 21:40

Dla mnie to nie ma sensu. Chciałem pograć w normalne RPG, a nie jakieś przekombinowane, gdzie nawet nie można grać rasami opisanymi w podręczniku. Nie można zrobić normalnej sesji D&D tylko na siłę kombinować.
Pozmieniasz wszystko i kompletnie nie będę niczego kumał. Poświeciłem sporo czasu by przeczytać podręcznik i zapoznać się z tym światem, a teraz sie okazuje, że wszystko będzie poprzekręcane.
Nie będę grał rasą której kompletnie nie znam i nie rozumiem. Nie znam uniwersum D&D tak dobrze by tak kombinować.
Chciałem pograć elfem, co to za D&D bez elfów.

Oczywiście, jak już jest tak, że się robi coś do czego się zapalam, bo mnie to interesuje to musi to być zepsute przez sztuczne kombinowanie. Zagrajmy w normalne D&D, a nie jakieś dziwne przeróbki.

Edytowane przez MistrzSeller dnia 07 październik 2014 21:59

Dodane przez Thingol dnia 07 październik 2014 21:59

Przeczytałeś raptem jeden podręcznik z około...20tu? 30tu? Więc nie poznałeś za dużo świata :P
Też go nie znam. Damy jakoś radę.

Dodane przez Seboss dnia 07 październik 2014 22:02

Seller ;) dasz sobie radę. W podręczniku nawet nie ma 1/100 opisu tego świata;) także i tak wszystko zależy od MG. A uwierz mi na słowo, że najlepiej się gra, kiedy człowiek nie tylko nie zna świata ale i do końca nie łapie zasad. Wtedy MG może Cię pokierować i stworzyć klimat RPG, o który czasami mimo wszelkich chęci trudno. Jeśli gracz do końca nie zna świata i mechaniki to MG ma pole do popisu i może Cię uratować w ciężkich sytuacjach, żebyś grał dalej a ty nawet tego nie odczujesz.
Pierwsza zasada RPG brzmi: Mistrz Gry ma zawsze rację i to do niego należy głos główny.
Zasada druga: Jeśli Mistrz Gry nie ma racji: Patrz punkt 1.
Zaufaj Adziowi, grałem z nim niejednokrotnie nie znając świata, mechaniki a mimo wszystko bawiłem się doskonale.

PS: Ja też bym chętnie zagrał Krasnoludem albo Elfem ;)

Dodane przez MistrzSeller dnia 07 październik 2014 22:03

No właśnie, dlatego chce zagrać wg normalnych zasad normalnymi rasami, a nie jakimiś o których pierwszy raz słyszę i nie będę wiedział jak się w nie wczuć.
Przy pierwszej dla wielu osób sesji takie przeróbki nie mają sensu. Tak można porobić jak gra się pięćdziesiątą którąś sesje i już wszyscy znudzeni są zwykłymi rasami. Na pierwszy raz lepiej użyć tych najbardziej sztandarowych, które znają wszyscy.

Seboss >>>> Ja chce grać w normalne D&D, a nie jakieś dziwne przeróbki. RPG fantasy bez elfów i krasnoludów jest totalnie bez sensu. Na pierwszy raz lepiej zagrać coś bardziej klimatycznego, a nie udziwniać na siłę zakazując używania grywalnych ras.
Poza tym jak mam się wczuć w jakąś dziwną rasę o której pierwszy raz słyszę i jej nie rozumiem to bez sensu.

Jak zwykle nic nie może być zrobione normalnie.

Tak się cieszyłem na RPG, a teraz ze zmienionymi zasadami po prostu to nie będzie miało żadnego sensu. Fajnie, że chcecie mi zrobić na złość i sknocić coś na co tak czekałem.

Edytowane przez MistrzSeller dnia 07 październik 2014 22:11

Dodane przez Seboss dnia 07 październik 2014 22:10

Też bym zagrał w normalne. ;)
Muszę jednak sprostować, że to co robi adzio to nie są przeróbki. Są do po prostu oficjalne dodatki, które urozmaicają grę. Przyznaję jednak Ci rację, że jeśli grasz po raz pierwszy to chyba lepsza by była tradycyjna sesja z elfami, krasnoludami, niziołkami i orkami. Żebyś się nie wystraszył i nie zniechęcił do RPGów.

PS: Mój ulubiony dodatek to księga psioniki.

Dodane przez MistrzSeller dnia 07 październik 2014 22:13

No właśnie oto mi chodzi. Dodatki są raczej urozmaiceniem, gdy ludzie są znudzeni po wielu sesjach z elfami i krasnoludami, a nie czym dobrym na start. Ciężko by mi było wczuć się w rasę, o której nigdy nie słyszałem.

Dodane przez Thorin dnia 07 październik 2014 22:24

Jakoś tak głupio wchodzić między wódkę a zagryzkę, ale wolę napisać teraz póki pamiętam. Przypominam o przyniesieniu składek na najbliższe spotkanie. Stan składek https://docs.goog...ring#gid=0

Dodane przez Heisenberg dnia 07 październik 2014 23:07

Zacytuję autorytet: "Nie lękajcie się"

Seller z uwagi na to, że bardzo chcesz zacząć od czegoś klasycznego, Seboos deklaruje chęć zagrania czegoś klasycznego, Vinga będzie zaczynać i się uczyć -> umożliwiam wybór ras podstawowych :) Oznacza to, że możecie grać rasami z Podręcznika Gracza, choć mile widziane są wszelkie oryginalne pomysły.

Vinga możesz grać, a wręcz musisz. Eliksir kawa z wanilią daje dodatkowe punkty życia. Wszystkiego się szybko nauczysz, jeżeli chcesz się trochę zapoznać ze światem gorąco polecam "Faerun. Zapomniane Krainy" + "Podręcznik Gracza" . Pierwszy to opis świata, ras, kultur itd. Nie musisz zdążyć tego przeczytać w razie czego na początku sesji przy tworzeniu postaci powiem Ci co musisz wiedzieć. Najważniejsza jest fabuła, klimat, gameplay, nie musisz znać doskonale świata. (i tak Wam to nie pomoże muahahahahha)

Osoby początkujące: karty pomogę zrobić na miejscu. Jeżeli przeczytaliście Podręcznik i chcecie pokombinować to poniżej macie kilka nowych zasad.

Założenia. Aktualizacja 1.1

1.) Rasy podstawowe / ew. coś oryginalnego do konsultacji ze mną, mile widziane hybrydy, własne pomysły.
2.) Zaklinacz/ czarodziej -> omówione w oddzielnym aneksie. (aneks A)
3.) Początkowa wartość PŻ (Punkty życia/ punkty wytrzymałości etc. ) na zasadzie (max) k12 + modyfikator z budowy. Na 1 poziomie będzie 12 + modyfikator z budowy. Później przy awansach na kolejne poziomy dodawanie PŻ zgodnie z podstawową mechaniką rzut k4, k6, k8, k10 itd (zależy od klasy postaci) + modyfikator z budowy.
4.) Pomijacie kompletnie ekwipunek, nie losujecie złota.

5.) kilka słów na temat Waszej postaci: kim jest? skąd pochodzi? rodzina/ krewni/ znajomi, trzy ważne wydarzenia z życia, cele, ambicje, charakter. Warto to sobie przemyśleć/ spisać wcześniej, żebyście mieli w głowach kim chcecie grać, mechanikę szybko się ogarnie.

6.) Miejsce startu - to na razie zostanie owiane magiczną mgłą +3 do ukrycia.

7.) Zaczynacie od poziomu 1. Rasy spoza podręcznika gracza, własne pomysły zgłaszamy mi wcześniej w celu ustalenia EPP (efektywny poziom postaci)

Mam Gorącą Prośbę, jak mniej więcej będziecie mieć pomysł na postać to podeślijcie mi na forum krótki opis, klasę jaką chcecie grać, rasę i pomysł na Waszego śmiałka. Pozwoli mi to ogarnąć jaką drużynę będę miał i lepiej się przygotować. Poza tym, drużyna złożona z samych wojowników, czy bardów może być czasami mniej skuteczna, więc zniwelujemy sobie to już wcześniej.

Aneks A Czarodziej/ zaklinacz

Tworzycie postać na 4 poziomie ALE nie wybieracie zaklęć :) (je zdobędziecie w grze, fabularnie, ucząc się od innych, kupując zwoje, wysysając innym z głowy itd.) umiejętności, atuty, cała reszta jak przy tworzeniu postaci na 4 poziomie, więc de facto zostają Wam puste komórki na zaklęcia.

UWAGA! Magia powoduje różne pomysły Mistrza Gry, jeżeli nie grałeś wcześniej magiem, skonsultuj się ze swoim szamanem albo Mistrzem Gry. To, że postać maga zaczyna na 4 poziomie nie oznacza wcale, że jest dużo mocniejsza od takiego wojownika na 2 poziomie.

Na koniec podsyłam na poprawę nastroju przyjemną muzykę:

http://www.youtub...rwGiZabshA

Dodane przez Milka dnia 08 październik 2014 00:12

znowu piniondze wyciagaja od czlowieka

Dodane przez Thingol dnia 08 październik 2014 13:06

Właśnie. Zacznijmy spotkanie od tematu składek, ale zróbmy to szybko.

Dodane przez asmen dnia 09 październik 2014 18:31

ja też gram , bo che się nauczyć grać w D&G przyniosę książki i kości

Dodane przez Thingol dnia 09 październik 2014 18:55

o.O
Szykuje się epicka drużyna złodupców =]

Dodane przez Harry dnia 10 październik 2014 08:29

Gość został przesunięty. Tylko jeden szkopuł.
Lordzie, czy dobrze widzę, że spotkanie zaczyna się o 16:30?
bo jeśli tak, może to skutkować brakiem mnie na spotkaniach w sezonie zimowym(ta radość wśród tłumów)

Dodane przez Heisenberg dnia 10 październik 2014 18:10

Miło mi Asmen, że chcesz grać, ale mamy niestety już komplet. Nie dam rady poprowadzić dużej drużyny z uwagi na ograniczenie czasowe, późno względnie zaczynam. Tym bardziej, że 2 osoby zaczynają się uczyć i będzie to wszystko trwało (wdrażanie, tworzenie kart postaci)

Jeżeli chcesz nauczyć się grać to mogę poprowadzić jeszcze małą sesję dla początkujących na następnym spotkaniu itd., więc nie ma problemu, żeby się dogadać.

Dodane przez Vinga dnia 10 październik 2014 18:49

Ja jestem za sesja dla noobow! :) Bardzo bardzo chcem! :D

Dodane przez Heisenberg dnia 10 październik 2014 19:41

Ok. Asmen robimy tak: i tak jutro będzie sesja tutorialowa, a możemy mieć opóźnienie z jednym graczem to robimy tak i tak: wjeżdżamy na pełnej k..urze. Jak masz podręcznik to tam masz rozdział tworzenia postaci, czytasz i tworzysz swoją postać na jutro, jakbyś nie skończył to jutro Ci pomogę, ale to nie jest ciężkie. Łokciami, wjeżdżamy łokciami, jak widzisz, że krasnolud leży to pomóż koledze, wywal bułę.

Ergo:

1. Na jutro postać zgodnie z założeniami, które napisałem. Ew. pytania via internet. Pozdrawiam.

Dodane przez Thingol dnia 10 październik 2014 20:29

Na dyskusję o "przyszłości fanklubu" polecam przeczytał artykuł Nadiru o przyszłości samych Gwiezdnych wojen:
http://sw-extreme...-wars.html

Dodane przez Heisenberg dnia 10 październik 2014 21:14

Przeczytałem i mogę zgodzić się tym punktem, że na pewno będzie to jakieś wprawienie w ruch świata Star Wars. Jasne, że rewitalizacja może przynieść masę plusów, rozwikłania wielu wątków, ale nie musi! Wszystko zależy tylko i wyłącznie od tego JAK Disney zrealizuje nowy nadrzędny kanon.

Mogą stworzyć prawdziwą perełkę i przekonać old school fanów, niemniej nie wykluczam też tej wersji, że wcisną plastikowo, sztampowy badziew. Nadiru zakłada jako pewnik trochę za dużo plusów na chwilę obecną możemy tylko domniemywać.

Wiele się okaże jak obejrzymy część VII. Zaprezentuje nam ona jaki poziom i kurs obrali. Nie wątpię, że wszyscy old schoolowi fani wychowani na expaned universe nakładają pewną presję i słusznie.

Dodane przez Kloszo dnia 11 październik 2014 12:30

To kto gra w tego D&D? Bo ja wtedy na spotkaniu w Metrze coś wspominałem że bym zagrał w RPG więc nie wiem czy mnie ktoś liczył?

Dodane przez Heisenberg dnia 11 październik 2014 15:08

Tak ja słyszę i pamiętam wszystko co każdy powiedział na każdej naszej imprezie, nawet jak mnie nie było i spisuję listę życzeń i potrzeb.

Chcesz grać? Fajnie. Napisz na forum/facebooku/ zadzwoń do Nas to chętnie pogramy, zorganizujemy sesję, czy dwie. Teraz niestety mam już 6 osób w drużynie, więc off limits.

Dodane przez Lord W dnia 12 październik 2014 21:51

No i po spotkaniu.

Odnośnie wspominanej w tym temacie "wizji fanklubu" miałem na myśli to, że każdy w 10 min przedstawi swoją wizję fanklubu. Założenie jest takie, że to ma być prezentacja wyjątkowych wizji każdego członka. Nie mój monolog - co ja sądzę i chciałbym, nie dyskusja, ale prezentacja każdej z osób, w formie prezentacji w Power Poncie, wykresu na tablicy, lub opisu słownego. Cele, działania i wizja.

W szczególności interesuje mnie zdanie osób, które najmniej znam, a więc Obiego, Harrego, Vingi.