Tytuł: Skierniewickie Stowarzyszenie Fanów "Gwiezdnych wojen" "Utapau" :: Spotkanie Utapau XCIII

Dodane przez Lord W dnia 25 październik 2014 22:06

Spotkanie 93 odbędzie się 8 listopada 2014, w sali 104, w godz. 16:30-20.

Wstępnie planowałem przygotować prelekcję "Skąd, dokąd i czym w Gwiezdnej Sadze". Ostatnio na grze miejskiej Obi rozdawał mapy i stwierdziłem, że my faktycznie słabo znamy galaktykę, a po konkursie w Łodzi myślę, że słabo znamy pojazdy.

Prelekcja polegałaby na tym, że prześledzilibyśmy to jak i czym przemieszczali się bohaterowie i z wskazaniem planu na mapie i pojazdów (z ogólnym ich opisem). Niby proste, ale wymaga sporo roboty. myślałem, żeby poprosić o pomoc Thingola, ale on się wycofuje z interesu więc ciężko będzie mi to wszystko samemu ogarnąć. Myślałem, aby podzielić to na 3 części.

Na koniec prelekcji byłoby zadanie utrwalające polegające na wskazaniu wymienionych planet na mapie oraz podpisanie rysunków pojazdów (na czas). Wymagać to będzie trochę pracy także nie wiem czy dam radę na najbliższe spotkanie, ale zawsze jest to jakiś pomysł.

Ewentualnie można by zagrać w Sabbakka.

Edytowane przez Thorin dnia 29 październik 2014 21:14

Dodane przez Thingol dnia 26 październik 2014 00:49

Mi się gdzieś kołatał pomysł odnośnie mapy Galaktyki. W związku z nowym kanonem.

http://wrvh.home....s/modi.jpg
http://wrvh.home....mputer.jpg

Pierwsza mapa jest trochę lepsza. A pomysł wygląda tak:
- karton formatu A1 lub A0.
- odrysowujemy podział kratkami (jak na pierwszej mapie)
- robimy wypis planet kanonicznych (czyli Filmy + TCW + te małe drobiazgi które się już zaliczają do kanonu).
- nanosimy kanoniczne planety na mapę

I macie ładną, fizyczną mapę nowego kanonu. A wraz z nowymi książkami/komiksami, odcinkami Rebels - dodajecie kolejne planety.

Ale nie wiem czy będę na spotkaniu.

Dodane przez Lord W dnia 26 październik 2014 11:46

Dobry pomysł.

Dodane przez Harry dnia 27 październik 2014 08:08

jak wspominałem wcześniej, przybędzie rekonstruktor bitew z bolimowa

Dodane przez Katarn dnia 29 październik 2014 18:22

Może pomóc Wam co nieco w sprawie Astrografii? Co prawda jest to sferę kompetencji Roana, ale może na coś się przydam ;).

Edytowane przez Katarn dnia 29 październik 2014 18:24

Dodane przez Lord W dnia 02 listopad 2014 11:02

A jak się znasz na statkach? Bo miałem też koncepcje krosową, a więc analizujemy cały epizod, pod kątem pojawiających się statków i przemieszczeń bohaterów. Taka podróż przez galaktykę.

Planety są do ogarnięcia - statki to wyższy poziom.:)

Edytowane przez Lord W dnia 02 listopad 2014 16:21

Dodane przez Katarn dnia 02 listopad 2014 14:52

Coś się wymyśli ;). Jeśli masz takie życznie, Lordzie, możesz mnie dopisać do ewentualnej listy płac.

Dodane przez Lord W dnia 07 listopad 2014 22:33

Prośba, aby ktoś wziął laptopa.:P

Dodane przez Lord W dnia 10 listopad 2014 21:56

Po spotkaniu. Na kolejne na życzenie Harrego przygotuję Sabaaka.;)

Dodane przez Katarn dnia 14 listopad 2014 23:48

Niestety materiał był wybitnie nieszczególny, acz coś tam próbowałem odratować ;):

http://www.youtub...HYHrnFLctw

Edit. Dziękuję że sam dodałeś link :)

Edytowane przez Thorin dnia 14 listopad 2014 23:49

Dodane przez Lord W dnia 15 listopad 2014 18:15

Bardzo fajny filmik. :D