Skierniewickie Stowarzyszenie FanĂłw "Gwiezdnych wojen" "Utapau"
Strona główna - Forum - Statut - O nas - Kategorie newsów - Kontakt - Kalendarz - Galeria - Download - Szukaj - Ostatnie komentarze Poniedziałek, Listopad 25, 2024
Zarząd:
Prezes:
Milka - gg:274886

Wiceprezes:
Lord W - gg:2504559
E-mail: wpolskce@poczta.onet.pl

Skarbnik:
Thorin - gg:1505406
Artykuły
· Recencja "Ostatniego...
· Spotkanie Utapau CXII
· Recencja Łotra Jeden
· Spotkanie Utapau CXI
· Spotkanie Utapau CX
Aktualnie online
· Anonimowi: 67

· Zalogowani: 0

· Łącznie użytkowników: 98
· Najświeższy rekrut: Monika
Ostatnio online
Aero 2 tygodnie/dni
ivered 4 tygodnie/dni
Nova54 tygodnie/dni
Damian58 tygodnie/dni
Thingol58 tygodnie/dni
jariniop61 tygodnie/dni
Lord W66 tygodnie/dni
Thorin146 tygodnie/dni
Chebeat237 tygodnie/dni
Vinga284 tygodnie/dni
Ankieta
Czy po ustaniu pandemii miałbyś ochotę na spotkanie członków SSFGW Utapau?

Musisz zalogować się, aby móc zagłosować.
Reklama:
Spotkanie Utapau XIV
Do Konstancji przybyłem wraz z Ikritem, KrisScrowem i Thaqibem 5 minut przed rozpoczęciem spotkania. Na miejscu było już kilka osób: Szychu, Revan, Mesio, Chebeat. Zostałem mile zaskoczony gdyż nowy fan, Revan, posiadał już własny miecz świetlny. Po przywitaniu się Thaqib i Chebeat przebrali się w stroje Jedi i Sitha oraz zaczęli przygotowywać się do swojej prelekcji na temat gier. Podczas zakładania tuniki Jedi było sporo śmiechu, gdyż strój był za mały na Adama. :D W końcu jednak naszemu mistrzowi RPGów udało się wcisnąć.

W trakcie tego zamieszania doszli Wujtas, a zaraz po nim Ivered. Brakowało tylko szefa. Chłopaki zaczęli się pojedynkować na lightsabery i parę chwil później doszedł Mistrz Thingol. Cheb ze mną zaczął podłączać sprzęt komputerowy, a w międzyczasie Thingol pokazał wszystkim swój nowy patent. Składany Lightstaff. ;D

5 minut później zaczęła się prelka. Adam zaczął opowiadać. Chronologicznie od roku 1989 przedstawił nam
gry, wtrącał swoje uwagi i ciekawostki. Przy tym Chebeat pokazywał screeny, tapety, filmy, a nawet grał w nie. Później głos zabrał Cheb. Od obu dowiedzielieliśmy się sporo na temat serii X-Wing, Dark Forces i wiele, wiele innych. =)

Nadszedł koniec pokazu, a chłopaki spisali się na medal. Mogli odetchnąć i w końcu my dostaliśmy szansę pomęczyć laptopa i zagrać w Battle of Yavin :) Gdy laptop zaczął się wieszać, do rąk znów wpadły miecze, a wszystkie pojedynki przeniosły się na dwór. Wtedy też Chebeat pokazał sztukę władania podwójnym mieczem a Thingol pokazał nam sztuczkę Anakina(Epizod III).

Ostatnim punktem spotkania był quiz. Prezes miał przygotowane 149 niezwykle trudnych pytań. Każdy miał szansę wykazania się. Niestety zaczęło nam burczeć w brzuchach dlatego gra została przerwana, a KrisScrow i Thaqib pobiegli do sklepu. Po chwili przynieśli bochenek chleba, turystyczną i pasztet. Muszę przyznać, że Świstak umie nieźle robić kanapki. :D Po posileniu gra została wznowiona. Wtedy szczęście, a raczej Moc uśmiechnęła się do mnie. Wygrałem w ciężkim pojedynku z KrisScrowem i zdobyłem 12 punktów.

Spotkanie skończyło się o 16.00. Każdy wychodząc obiecywał, że lepiej przyswoi sobie wiedzę na temat SW i że jak najszybciej zbudują swoje miecze.

Niech Moc będzie z Wami

Skywalker

· Napisane przez Lord W dnia 28 październik 2008 21:33 · 0 komentarzy · 13150 czytań · Drukuj
Komentarze
Brak dodanych komentarzy. Może czas dodać swój?
Dodaj komentarz
Zaloguj się, aby móc dodać komentarz.
Oceny
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą oceniać zawartość strony

Zaloguj się lub zarejestruj, żeby móc zagłosować.

Brak ocen. Może czas dodać swoją?
Kalendarz
Po Wt śr Cz Pi So Ni
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  
Logowanie
Nazwa użytkownika

Hasło

Nie masz jeszcze konta?