Skierniewickie Stowarzyszenie FanĂłw "Gwiezdnych wojen" "Utapau"
Strona główna - Forum - Statut - O nas - Kategorie newsów - Kontakt - Kalendarz - Galeria - Download - Szukaj - Ostatnie komentarze Czwartek, Listopad 28, 2024
Zarząd:
Prezes:
Milka - gg:274886

Wiceprezes:
Lord W - gg:2504559
E-mail: wpolskce@poczta.onet.pl

Skarbnik:
Thorin - gg:1505406
Artykuły
· Recencja "Ostatniego...
· Spotkanie Utapau CXII
· Recencja Łotra Jeden
· Spotkanie Utapau CXI
· Spotkanie Utapau CX
Aktualnie online
· Anonimowi: 69

· Zalogowani: 0

· Łącznie użytkowników: 98
· Najświeższy rekrut: Monika
Ostatnio online
Aero 3 tygodnie/dni
ivered 4 tygodnie/dni
Nova55 tygodnie/dni
Damian58 tygodnie/dni
Thingol58 tygodnie/dni
jariniop61 tygodnie/dni
Lord W67 tygodnie/dni
Thorin146 tygodnie/dni
Chebeat238 tygodnie/dni
Vinga285 tygodnie/dni
Ankieta
Czy po ustaniu pandemii miałbyś ochotę na spotkanie członków SSFGW Utapau?

Musisz zalogować się, aby móc zagłosować.
Reklama:
Spotkanie Utapau XCIV
Dawno, dawno temu w odległej galaktyce ...

Spotkanie XCIV

Wieczne wojny trwają pośród gwiazd
nadszedł więc rycerzy Jedi nowy zjazd
nowa podroż dla nich dzisiaj się zaczyna
czas wyborów, musi także być przyczyna

Zanim w drogę nową z werwą się wybiorą
bardzo dobrze z galaktyki mapą się oswoją
żeby wiedzieć jak powinni mądrze rządzić
i w tych ścieżkach Mocy nie zabłądzić

Gdyby na złą drogę zeszli co upadek zapowiada
wtedy armia miniaturek Mocą ożywiona wpada
na ich czele zaś Obi, Luke, Leia oraz Han
i od nowa się zaczyna ten odwieczny kram ...

Czary mary, hokus pokus atmosfera sprzyja, czas zalotów się zaczyna - z jednej strony Szamanka z drugiej Harry, a każde z nich rzuca swe uroki. Oboje przybyli na spotkanie po czym zasiedli w sali oczekując na pozostałych i po chwili jak za dotknięciem czarodziejskiej różdżki obok nich znaleźli się: Przemek (znany obecnie jako Zan), Milka, Thorin, Mistrz Seller, Vinga, Seboss i Kloszo. Wszyscy krążyli po sali komentując bieżące sprawy, może poza Mistrzem Sellerem, który uległ wpływom czarów i zasiadł obok wspomnianej wcześniej dwójki i Vinga, która wyszła się przewietrzyć.

Nagle da sali wkroczył Lord W. Po szybkim przywitaniu wszyscy stanęli w kręgu i ustalono harmonogram spotkania. Na pierwszy ogień poszła prelekcja "Podróż przez galaktykę cześć 2". Tradycyjnie nie obyło się bez problemów ale z pomocą pośpieszył Seboss pożyczając laptopa, myszkę i doprowadzając wszystko do porządku. W końcu można była skoczyć w nadprzestrzeń i wraz z bohaterami Gwiezdnych wojen przemierzać galaktykę. Na początek razem z Obim zebrani udali się na Kamino i rozpoczęła się dyskusja o Klonach i ich liczebności. Za skarbnicę wiedzy posłużył Mistrz Seller, który podał orientacyjną liczbę ok 2 milionów Klonów. Następnie wątek swobodnie przesunął się w kierunku książek Karren Traviss i kolejnych miejsc klonowania. Ostatecznie po małej dygresji zebrani zapoznali się z umiejscowieniem a także charakterystyką planety Geonosis.

Po zakończeniu omówienia planet z Ataku Klonów nastała kolej na Zemstę Sithów. Zgodnie z wyliczeniami Lorda W w filmie pojawiło się ponad 10 planet i ta podróż była znacznie bardziej czasochłonna. Po obejrzeniu Utapau i Kashyyyku przyszedł czas na planety, na których ginęli Jedi w wyniku Rozkazu 66, po czym na ekranie pojawiła się charakterystyka następująco: Mustafaru, Polis Massy, a na zakończenie Alderranu. Nieco więcej uwagi Lord W poświęcił na omówienie lokalizacji budowy Gwiazdy Śmierci i związanej z nią planety Despire (wg innych źródeł zwana Horusem). Tym samym obraz Tarkina, Palpatine' a i Dartha Vadera oglądającego stację bojową zwieńczył prelekcję.

Zakończenie prelekcji było początkiem wyborów nowego Zarządu SSFGW Utapau. Lord W wyciągnął karty do głosowania, a Thorin zaproponował zmniejszenie składu zarządu do dwóch osób. Ostatecznie jednak głosowano zgodnie z tradycją. Atrybutami związanymi z wyborami była urna wyborcza oraz komisja wyborcza. Za urnę posłużyła czapka Thorina. Komisję stanowiły osoby niebędące członkami Utapau, a jej przewodniczącym został Kloszo. Do głosowania uprawnionych było siedmiu wspaniałych. Chwycili oni zatem w dłoń swą broń i metodą eliminacji wybrali ostateczna trójkę, która stanowić będzie postrach galaktyki.

Wybór skarbnika i Prezesa okazał się łatwy, ale funkcja wiceprezesa pozostawała nieobsadzona w związku z remisem pomiędzy Lordem W a Mistrzem Sellerem. Z oddali dobiegł głos, by wybrać wakującą osobę w wyborach jawnych, ale Lord W jako odchodzący Prezes stanął na straży statutu i tradycji. Głosy oddano tajnie na kartach i rozpoczęło się przeliczanie. Obaj kandydaci szli łeb w łeb i decydujący był ostatni siódmy głos. On właśnie przeważył szalę zwycięstwa na korzyść Lorda W. Po chwili gratulacji można było przystąpić do kolejnego punktu programu.

Thorin z Milką zarządzili kalambury i oddali pierwszeństwo w wyborze drużyn nowo przybyłym Szamance i Przemkowi. Po chwili uformowały się dwa składy: My czyli Szamanka, Mistrz Seller, Lord W i Kloszo, oraz Prezes Sp z o.o.: Przemek, Milka, Harry, Seboss. Hasła z kategorii łatwych sprawiały zebranym naprawdę dużo radości. Wszyscy odpowiadali bezbłędnie. Jedynie w wyniku lekkiej omyłki Thorina w tłumaczeniu, Harremu nie udało się pokazać Theed (choć pokazał miasto z SW). Moc sprzyjała Kloszowi, który po konwersacji z Lordem W na temat Nowej Nadziei wylosował to właśnie hasło. Śmiejąc się głośno wskazał na Lorda W, który powtórzył wcześniej wypowiedziane słowa. Jednak to rekordowo szybkie odgadnięcie nie przełożyło się na ostateczne zwycięstwo. Lord W nieumiejętnie pokazywał silnik jonowy dzięki czemu doszło do remisu, a finałowe hasło pokazywane w dogrywce przez Thorina padło łupem Milki. Tym samym zwycięska okazała się drużyna Prezes Sp z o. o.

Vinga przyglądająca się rywalizacji pożegnała zebranych a reszta zasiadła do planszówek. Część wybrała Prawo Dżungli w tym: Szamanka, Harry, Seboss, Kloszo i Przemek po czym przerzucili się na Sabotażystę. Nieco dalej czwórka zasiadła do Star Wars Miniatures. Thorin z Milką dowodząc odpowiednio: Mandalorianami i Sithami stanęli naprzeciwko Lord W i Mistrza Sellera, którzy mieli do dyspozycji członków Rebelii (Hana, Luka, Leię, Obi-Wana Kenobiego wspartych przez Crixa Madine) oraz przedstawicieli Starej Republiki. Po szybkiej konsultacji taktyki nastąpiło przemieszczenie armii. Niestety jednostki Mistrz Sellera zostały szybko osaczone na otwartym polu. Dodatkowo szczęśliwy rzut wyeliminował z gry Luka Skywalkera. Przewaga Milki i Thorina stawała się miażdżąca. Kolejno eliminowali jednostki przeciwników, a ostatnim obrońcą został Obi-Wan Kenobi.

Lord W i Mistrz Seller musieli uznać wyższość przeciwników. Po chwili rozpoczęło się pakowanie. W międzyczasie pojawili się Thingol z Eweliną, lecz po krótkiej rozmowie na temat spraw bieżących wszyscy opuścili salę i od razu się rozstali.

Niech Moc będzie z Wami!

1. Spotkanie 94 odbyło się 22 listopada w godzinach 15-20 w sali 104.
2. Wzięli w nim udział: Vinga, Szamanka, Przemek, Harry, Seboss, Milka, Thorin, Mistrz Seller, Kloszo i Lord W oraz Thingol i Ewelina
3. Prelekcja "Podróż przez galaktykę część 2"
4. Wybory
Prezes - Milka
Wiceprezes - Lord W
Skarbnik - Thorin

5. Kalambury
Zwycięzcy Prezes Sp z o. o.: Przemek, Seboss, Milka, Harry
6. Rozgrywki w Sabotażystę i Prawo Dżungli
7. Bitwa w Star Wars Minitaures
Zwycięstwo: Thorin i Milka

PS 1. Tradycyjne pozdrowienia dla byłych i nieobecnych członków: Ivereda, Aero, Exile, Chebeata, Szycha, Chudeusza, Keyana, Ikrita, Saniera, Tampiego, Matchka, Ulvbiorna, Master Dagotha, Dante 91, Mikela, Oshogbo, Algernona, Vesemira, KrisScrowa, Wujtasa, Syndriusa, Novej oraz Obi-Wana Kenobiego.
PS 2. Gratulacje dla nowego Prezesa. Obyś sprawił, że Mroczne Czasy staną się tymi dobrymi, a to łatwe nie będzie.
PS 3. Podziękowania dla Thorina za książkę.
PS 4. To jeszcze nie koniec podróży przez galaktykę.
PS 5. Przypominam a corocznym tradycyjnym "Konkursie Wiedzy o Utapau".

Niech Moc będzie z Wami!

Lord W
· Napisane przez Lord W dnia 23 listopad 2014 20:52 · 25 komentarzy · 35499 czytań · Drukuj
Komentarze
#1 | Lord W dnia 23 listopad 2014 21:06
Co ciekawe po przejrzeniu innych relacji odkryłem, że już kiedyś grałem w drużynie My (razem z Obim i Sellerem).Wink
#2 | Harry dnia 24 listopad 2014 09:00
jak zwykle potrafisz "potencjalnie zezłościć" ludzi recenzją.
#3 | Thingol dnia 24 listopad 2014 10:29
nie zapominasz się?
#4 | Harry dnia 24 listopad 2014 10:42
możliwe.
ale nie lubię, gdy oznacza się mnie jako fircyka jaskra z wiedźmina.
#5 | Thingol dnia 24 listopad 2014 10:53
Dobrze się czujesz?
#6 | Thorin dnia 25 listopad 2014 20:34
Hasło źle wytłumaczyłem Zanowi/Przemkowi a nie Harremi, jeśli dobrze pamiętam, przynajmniej tak mi się wydaje.
#7 | Thingol dnia 25 listopad 2014 20:38
No spoko.
Ale nadal nie widzę tutaj żadnego logicznego związku...
#8 | Thorin dnia 25 listopad 2014 22:22
Mi chodzi o to że w relacji jest błąd. A o co chodzi Harremu to nie wiem, mnie nie pytaj.
#9 | Harry dnia 26 listopad 2014 08:07
lepiej nie pytaj.
#10 | Lord W dnia 29 listopad 2014 19:10
Hm ... Harry pokazywał Theed tzn. pokazywał miasto z Tatooine, a na końcu okazało się to stolica Naboo.

No, ale to najlepiej wie Harry. Jeżeli popełniłem błąd i faktycznie jest inaczej to przepraszam i po potwierdzeniu przez Harrego poprawię.

Harry jeżeli Cię wnerwiłem to przepraszam. Nigdzie ja tu nie widzę porównania do fircyka Jaskiera. Jedynie pierwsze zdanie jest faktycznie lekko odrealnione (a nawet całkowicie).

Co do recenzji to bym raczej tego tak nie nazywał. Owszem zdarzyło mi się napisać na stronie pseudo recenzję Duela 3 (zresztą i słusznie przez różne osoby ocenioną wg uznania), ale tam też trochę do pełnoprawnej recenzji brakuje. Natomiast to miała być relacja choć też niepełnoprawna ze względu na: napisy, które są prawie zawsze całkowitą metaforą, opinie i oceny wybranych wydarzeń (tu akurat nie popełniłem specjalnie jakiegoś wywodu) , no i czasami zdarzające się w tekście wyolbrzymione odniesienia (akurat to pierwsze zdanie takie było).

Co do reszty staram się być obiektywny.Wink
Dodaj komentarz
Zaloguj się, aby móc dodać komentarz.
Oceny
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą oceniać zawartość strony

Zaloguj się lub zarejestruj, żeby móc zagłosować.

Brak ocen. Może czas dodać swoją?
Kalendarz
Po Wt śr Cz Pi So Ni
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28    
Logowanie
Nazwa użytkownika

Hasło

Nie masz jeszcze konta?