Skierniewickie Stowarzyszenie FanĂłw "Gwiezdnych wojen" "Utapau"
Strona główna - Forum - Statut - O nas - Kategorie newsów - Kontakt - Kalendarz - Galeria - Download - Szukaj - Ostatnie komentarze Czwartek, Listopad 28, 2024
Zarząd:
Prezes:
Milka - gg:274886

Wiceprezes:
Lord W - gg:2504559
E-mail: wpolskce@poczta.onet.pl

Skarbnik:
Thorin - gg:1505406
Artykuły
· Recencja "Ostatniego...
· Spotkanie Utapau CXII
· Recencja Łotra Jeden
· Spotkanie Utapau CXI
· Spotkanie Utapau CX
Aktualnie online
· Anonimowi: 51

· Zalogowani: 0

· Łącznie użytkowników: 98
· Najświeższy rekrut: Monika
Ostatnio online
Aero 3 tygodnie/dni
ivered 4 tygodnie/dni
Nova55 tygodnie/dni
Damian58 tygodnie/dni
Thingol58 tygodnie/dni
jariniop61 tygodnie/dni
Lord W67 tygodnie/dni
Thorin146 tygodnie/dni
Chebeat238 tygodnie/dni
Vinga285 tygodnie/dni
Ankieta
Czy po ustaniu pandemii miałbyś ochotę na spotkanie członków SSFGW Utapau?

Musisz zalogować się, aby móc zagłosować.
Reklama:
Spotkanie Utapau XXVI
Dawno, dawno temu w odległej galaktyce......

Spotkanie XXVI

Minął kolejny rok, w którym zakon rozwijał się prężnie
Wielu nowych adeptów postanowiło poznać dokładnie tajniki Mocy
I Rycerze Jedi wybiegali myślami w przyszłość
Lecz przyszłość w ruchu jest i trudno zobaczyć ją.

Rycerze patrzyli również w przeszłość, która ważna jest.
Przeszłość to tożsamość. korzenie i ludzie, to doświadczenie i wiedza
To kłótnie, smutek, śmiech i szczęście, kłopoty i radości
Lecz przeszłością nie można żyć, bo życie to chwila.

Bo tylko prawdziwy Jedi wie, co naprawdę w życiu ważne jest
Ważna jest każda istota, która rolę do odegrania w galaktyce ma
Ważna jest teraźniejszość, ważni jesteśmy My, tu i teraz
Bo przeszłość minęła już, a przyszłość w ciągłym ruchu jest.....

Przepraszam, ale kolejny raz trzy pierwsze akapity to tekst do refleksji.

To było dziwne uczucie. Zawsze czuł sprzeciw wobec decyzji Mistrza. Wiedział, że mistrz mądry jest, inteligentny i ma silny kontakt z Mocą, lecz nie rozumiał jak może postępować wbrew zakonowi. Przecież Rada to prawdziwe autorytety i oni wiedzą co jest dobre dla zakonu i galaktyki.

Lecz Mistrz był inny. Nie szedł prostą, ani łatwą drogą i na domiar złego lubił sprzeciwiać się innym i uparcie dążyć do celu. Nie mógł pojąć dlaczego Mistrz dba o wszystkie napotkane istoty i dlaczego bierze ze sobą tego przygłupiego dziwaka o przydługich uszach i rękach i niepohamowanym języku. To tylko źródło kłopotu. No i ten chłopiec. Po co im to?

Los tak chciał. Mistrz miał szacunek do żywych istot i uważał, że nic nie dzieje się bez przyczyny. Nie ważna była misja, nie ważna galaktyka, nie ważny zakon, żaden autorytet. Dla mistrza ważna była każda istota. Nie ważna była przyszłość a teraźniejszość.
Bo Qui-Gon prawdziwym Mistrzem był i wiedział co to żywa Moc.

Około 13 wkroczyliśmy do Klubu Konstancja w składzie: Mistrzowie Thingol i Aero, Chebeat (El Mariachi) i Lord W. W sali obradowali już Syndrius i Ulvbiorn z Michałem. Po krótkim przywitaniu Chebeat podłączył sprzęt a Ja z Ulvbiornem oceniliśmy fanarty Syndriusa. Niebawem dołączyli do Nas: Szychu, Nina, Ikrit, Chudeusz, Dominika, Ivered, Matchek, Kuba (Sanier?),Alucard, Master Dagoth i Tampi.

Jak zwykle na początku rozpoczęły się luźne dyskusje, a Lord W dorwał się do szachów. Wnet najwięksi stratedzy rzucili mu wyzwanie, kolejno Dagoth, Syndrius, a na koniec Sanier. Lecz nadeszła chwila gdy Lord W oddalił się od bierek i pogrążył się wzruszającej lekturze, jaką była rezygnacja Szycha. Wiceprezes wykazał się duża odwagą i odpowiedzialnością, ale pokazał prawdziwa klasę. Po tym poznaje się prawdziwych mężczyzn. Największy rozgardiasz nastąpił gdy do sali wkroczył Ivered. Po przywitaniu się ze wszystkim dołączył do Mistrza Aero i Thingola. Nieopodal Matchek podłączał laptopa a Alucard już trzymał ręce na klawiaturze.

Mistrz Aero i Syndrius kręcili spotkanie, a Thingol robił nieustannie zdjęcia. Po dłuższej chwili przystąpiono do Konkursu Wiedzy o SFSW o "Utapau" i wtedy rozpoczęła się prawdziwa masakra. Już na samym początku jedynie połowa fanklubu odważyła się na udział, a druga połowa przystąpiła do udziału z zamiarem dobrej zabawy. Lecz zabawa nie trwała długo. Humor nie opuszczał jedynie Dagotha, Szycha i Ikrita bo "Rodzina" jest zawsze silna. Cóż można jednak poradzić jeżeli Ikrit nie zna adresu Konstancji a sam Mistrz Thingol nie wie, że napisał relację, oraz w jakim sektorze leży Utapau. Nikt nie jest wszechwiedzący.

Do finału weszli Sanier, Szychu i Dagoth, a 4 był Ikrit. W finale swą wyższość udowodnił Dagoth, który sprawiał rzeczywiście wrażenie orientującego się. W finale zdobył 30 pkt. Kroku dotrzymywał Mu Szychu (20 pkt), ale Kuba miał już wyraźnie dużo szczęścia. Po chwili oklasków, Lord W wręczył zakupioną przez Chudeusza i Thingola nagrodę w postaci czekolady i obdarzył Dagotha staropolskim całusem X3. Gratulacje.fanfary

Potem do akcji wkroczyli Dominika i chudeusz, a członkowie odtwarzali scenki. Wielką wprawą wykazał się Szychu, który odprawiał z kwitkiem kolejnych przeciwników. Vader rządził niepodzielni. Na sali rozpoczęło się wielki przyjęcie a wśród gości byli: Jaba, Yoda, Han, Leia (która prosiła Thingola o numer do Siebie), oraz plejada gwiazd SW. Nieopodal dwóch żołnierzy rebelii broniło się przed atakiem szturmowców, ale wyznanie jednego z nich o tym że spal z Jar-jarem wyraźnie osłabiło ich morale. Trochę w innym kawałku galaktyki dowódca statku wraz z swym towarzyszem ostrzeliwali w ekspresowym tempie "Niewidzialną rękę", bo jeden z nich śpieszył się na imprezę do babci. Sala była niczym jeden wielki dramat z westernem i horrorem, a teksty poniżej pasa nie odbiegały od poziomu.

Na zakończenie zostały kalambury prowadzone przez Chudeusza i Lorda W. Znów braliśmy udział w Dniu Dziecka i Święcie kwiatów, znów Syndrius wyskoczył na salę, krzyczeć coś i pokazując, gdzieś nieopodal pojawiły się szachy, a na koniec gwóźdź programu Alucard. Wyniesiony na środek dostał prawdziwie trudne zadanie, ale hasło szło mu szybko i płynnie niczym woda. Mało kto mógłby pokazać lepiej 20 spotkanie. W międzyczasie po sali przewinęła się Nova z Wujtasem, oraz tradycyjnie Jar Jar, ale i tak rządził KrisScrow.

Potem rozpoczęło się wielkie sprzątanie, choć nie było odkurzacza, ani mopa, ani pasztokanapek. Tradycyjnie był jednak wypad do pizzerii, ale to jak zwykle inne historia....

Plan spotkanie w punktach, czyli baaardzo dłuuugie napisy końcowe.

1 Luźne rozmowy i gry.
2 Konkurs Wiedzy o SFSW Utapau. Finaliści: Sanier, Szychu i Dagoth. Mistrzem do przyszłego roku został Master Dagoth.
3 Scenki przygotowane przez Chudeusza i Dominikę.
4 Kalambury zorganizowane przez Chudeusza i Lorda W
5 Potyczki na miecze: Alucard vs Ivered, Matchek Vs Chebeat
6 Lego Star Wars, Jedi Akademy itp: Aluicard, Alucard, Alucad, Matchek, Syndrius, Tampi, Michał
7.W spotkaniu wzięli udział: Thingol, Ivered, Aero, Szychu, Chebeat, Chudeusz, Matchek, Alucard, KrisScrow, Ikrit, Sanier, Dagoth, Ulvbiorn, Lord W, Tampi, Nina, Dominika, Syndrius i Michał.

PS 1 Podziękowania dla Matchka i Thingola za: "Spisek na Cestusie", 'Punkt przełomu" i "Pogrom Jedi".
PS 2 Podziękowania dla Syndriusa za szachy.
PS 3 Pozdrowienia dla obecnych duchem i przez ostatnie dwa lata również cialem
Keyan, Wujtas, Nova, Kudłaty, Luniak, Fica, Loc, Dante 91, Oshogbo, Mesio, Revan i Gumek. Zapraszamy w Nowym Roku!
PS 4. Motto na Nowy rok.

"Każdy członek fanklubu jest ważny. Patrzymy w przeszłość, myślimy o przyszłości, ale żyjemy teraźniejszością"

WESOŁYCH ŚWIĄT I SZCZĘŚLIWEGO NOWEGO ROKU
Niech Moc będzie z Wami

Lord W
· Napisane przez Lord W dnia 06 grudzień 2008 22:11 · 10 komentarzy · 22594 czytań · Drukuj
Komentarze
#1 | Keyan dnia 06 grudzień 2008 22:31
Lordzie wymiatasz Grin nie ma co! Talent to Ty chłopie masz! Dzięki za pozdrowienia! I jak zwykle mnie skręca żal, że mnie tam nie było i tęsknota za całym Utapau! Za to ja też miałem miłe spotkanie, bo spotkałem w Smyku Szturmowca, którym okazał się być Goro. A poza tym byłem w królestwie fantastyki... Paradox Cafe xD
#2 | Szychu dnia 06 grudzień 2008 22:40
<clap> <clap>
Utrzymuje poziom poprzedniczek, czyli jak zwykle relacja zajebista Grin
Lordzie, dzięki za łezkę w oku po przeczytaniu mojej rezygnacji. Cool
Co do samego spotkania, które tym razem stało pod znakiem 4fun, było "nubian". I niech kolejny rok przyniesie nam jeszcze więcej wrażeń czego sobie i Wam życzę.
#3 | Chebeat dnia 06 grudzień 2008 23:59
1. poprawka
Czekoladę kupiliśmy Chudy i ja

ogólnie spotkanie było udane, pizza dobra, a i na gitarze troszkę pobrzdąkaliśmy Smile
Michał, jak widać, założył konto na stronie i zapowiedział, że wpadnie na następne spotkanie w miarę możliwości Smile
#4 | KrisScrow dnia 07 grudzień 2008 10:33
no spotkanie fajne było, jedne z najleszych. miało to coś co sie chyba nazywa "dobra atmosfera" i musze przyznać że czułem się jak u siebie Pfft
#5 | Exile dnia 07 grudzień 2008 11:00
Było poprostu zajebiście xD
#6 | Lord W dnia 07 grudzień 2008 11:06
No bo Jago był wyraźnie w formie, choć kazał na Siebie dłuuugo czekaćWink Zobaczymy jak będzie w przyszłym roku.
#7 | ivered dnia 07 grudzień 2008 11:17
gratuluje relacji Smile
#8 | Thingol dnia 07 grudzień 2008 12:11
spotkanie świetne, relacja jeszcze lepsza Smile

oby nadchodzący rok był jeszcze lepszy. Moc z nami!!

(P.S. galeria postawiona)
#9 | Syndrius dnia 07 grudzień 2008 14:05
było świetnie........ale ja też przyniosłem Pogrom Jedi.......wiesz co ci powiem?? Napisz ksiązkę
#10 | Viking dnia 11 grudzień 2008 14:46
to bylo najlepsze spotkanie na ktorym bylem Pfft wrazenia sa niezapomniame Pfft kocham was i mam nadzieje ze choc z czescia zobacze sie jeszcze do nowego roku :*
Dodaj komentarz
Zaloguj się, aby móc dodać komentarz.
Oceny
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą oceniać zawartość strony

Zaloguj się lub zarejestruj, żeby móc zagłosować.

Świetne! Świetne! 100% [7 głosów]
Bardzo dobre Bardzo dobre 0% [Brak oceny]
Dobre Dobre 0% [Brak oceny]
Średnie Średnie 0% [Brak oceny]
Słabe Słabe 0% [Brak oceny]
Kalendarz
Po Wt śr Cz Pi So Ni
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31