Skierniewickie Stowarzyszenie FanĂłw "Gwiezdnych wojen" "Utapau"
Strona główna - Forum - Statut - O nas - Kategorie newsów - Kontakt - Kalendarz - Galeria - Download - Szukaj - Ostatnie komentarze Czwartek, Listopad 28, 2024
Zarząd:
Prezes:
Milka - gg:274886

Wiceprezes:
Lord W - gg:2504559
E-mail: wpolskce@poczta.onet.pl

Skarbnik:
Thorin - gg:1505406
Artykuły
· Recencja "Ostatniego...
· Spotkanie Utapau CXII
· Recencja Łotra Jeden
· Spotkanie Utapau CXI
· Spotkanie Utapau CX
Aktualnie online
· Anonimowi: 64

· Zalogowani: 0

· Łącznie użytkowników: 98
· Najświeższy rekrut: Monika
Ostatnio online
Aero 3 tygodnie/dni
ivered 4 tygodnie/dni
Nova55 tygodnie/dni
Damian58 tygodnie/dni
Thingol58 tygodnie/dni
jariniop61 tygodnie/dni
Lord W67 tygodnie/dni
Thorin146 tygodnie/dni
Chebeat238 tygodnie/dni
Vinga285 tygodnie/dni
Ankieta
Czy po ustaniu pandemii miałbyś ochotę na spotkanie członków SSFGW Utapau?

Musisz zalogować się, aby móc zagłosować.
Reklama:
Spotkanie Utapau XXX
Dawno, dawno temu w odległej galaktyce...

SPOTKANIE XXX

Czas kolejnego zgromadzenia nerdów nadszedł
I jeszcze zawczasu wielkim wydarzeniem obwołany został.

XXX rocznica bowiem zdarza się tylko raz,
więc hucznie obchodzona winna być.

Jednak wbrew planom Mistrzów maści wszelakiej
event ten „wielkim” pozostał jedynie z nazwy
i choć szczególnego czegoś zabrakło,
to wszyscy czas ten dobrze wspominać będą.

Wyjątkowo do Konstancji udałem się pieszo. Będąc jeszcze w drodze uświadomiłem sobie, że prawdziwe jubileuszowe spotkanie nie może się przecież odbyć. Jak bowiem świętować bez Dagotha, Novej, Ikrita oraz (co osobiście przeżyłem najbardziej) Keyana. Pomińmy nawet te wszystkie, szumnie zapowiadane, późniejsze nieoficjalne, imprezy, integracje. Dla mnie bez takiej jednej garstki ludzi nawet świętowanie przychodziłoby z trudem. Dlatego też, po części miałem rację. Wielki Jubileusz nie miał miejsca. Odbyło się XXX spotkanie Utapau.

Po zajściu do Konstancji powitali mnie Ulvbjorn oraz Oshogbo. Dalej znalazł się też Mikel i Syndrius. Chłopaki od razu wzięli się do rutynowej roboty, poszły w ruch stoły. W pewnym momencie Ulv z zagadkowym uśmiechem wręczył mi podłużne pudełko. Tak, kolejny FX w naszym stowarzyszeniu. Nie zdążyłem go dobrze jeszcze przytulić (FXa znaczy się, bo Ulv gangsta uścisk otrzymał od razu) a do Konstancji zawitał syn marnotrawny w osobie Dante91. Szybko przygarnęliśmy go z powrotem. Chwilę trwało i drzwi praktycznie przestały się zamykać. Przyszli Thingol z Lordem W, Chudeusz z Sanierem oraz inni, których nie pomnę ze względu na kolejność (ale w podsumowaniu będziecie).

Zwyczajowo narodził się drobny chaos. Korzystając z okazji wymknąłem się z Ulvem do sklepu po czym postanowiliśmy pozostać jeszcze chwilę na dworze. Dołączyli do nas Dante91, Tampi a także Aero. Gdy tak staliśmy, naszym oczom ukazała się jakaś postać wchodząca po schodach. To Vykk z ŁFSW przybył, by móc wraz z nami spędzić to popołudnie (aż wstyd będzie jak się teraz nie odwdzięczymy). Odbyliśmy krótką rozmowę po czym władowaliśmy się do sali. Tam działał już Thingol. Po względnym ogarnięciu wszystkich zgromadzonych przedstawił nam prezentację – Rozwój SSFGW na przestrzeni kolejnych spotkań. Gdy w tle przemykały kolejne zdjęcia, prezes niczym doświadczony bard uzupełniał je swą opowieścią.

W końcu przyszedł czas na jubileuszowy tort (dzięki Ulvowi, który postanowił uratować honor rodziny mogliśmy cieszyć się namiastką naszego święta). Wszyscy zajadali zaś ja, Dante91 oraz Tampi ponownie udaliśmy się do sklepu. Będąc jeszcze na świeżym powietrzu dołączył do nas Wujtas (co ty tu robisz?!), który osobiście chciał sprawdzić jak się sprawy u nas mają. Wraz z nim wróciliśmy do środka, gdzie Lord W podejmował w szachy KrisScrowa a inni… robili co chcieli. Dalej wystąpił Chudeusz sporządzający listę chętnych na koszulki (wreszcie będziemy mogli lansić się z klasą). Pozałatwialiśmy więc formalności takie jak różowe kolory, żółte napisy czy wielkie .. ten, no… zamiast loga. Kiedy wszystko było względnie ustalone znów Chudeusz zabrał głos. Podzielił nas na drużyny i rozpoczęła się Familiada. Rolę ankietowanych objęli: Exile, Oshogbo oraz Aero. W skład pierwszej rodziny (vel Familii) weszli: Ulv, Sanier, Tampi, Michał, Mikel oraz Szychu. Drugi team (vel Fantazion) reprezentowali Syndrius, Alucard, Dante91, Wujtas, KrisScrow i Lord W. Wszechwiedzącego grał (czy też nim był) Thingol. Walka trwała i coraz to nowe hasła wprost zwalały z nóg. Rodziny się naradzały, atmosfera była napięta. Ostatecznie… nie wygrał nikt. Jakoś tak wyszło.

Kiedy czasu zostało już niewiele na środku stanął Syndrius celem poprowadzenia kalambur. Hasła były różne, różni byli uczestnicy. Furorę zrobił niejaki Bambi. Niestety, w kalamburach osiągnęliśmy już max level i ta rozrywka szybko się znudziła. Co nam pozostało. Ogarnęliśmy salę i ruszyliśmy w poszukiwaniu nieoficjala.

Krótko i zwięźle
1. XXX spotkanie SSFGW Utapau odbyło się 25 kwietnia w godzinach 13.00 – 17.00 w klubie Konstancja
2. Osoby biorące udział w spotkaniu: Thingol, Aero, Ivered, Sanier, Ulvbjorn, Tampi, Dante91, Oshogbo, Chudeusz, Exile, Mikel, Syndrius, Michał, KrisScrow, Alucard, Wujtas, Lord W, Vykk oraz Szychu
3. Historia Utapau, Familiada i kalambury
4. Tort

PS 1. Dziękujemy Vykkowi za odwiedziny (fajnie, że w jego osobie, w czasieXXX spotkanie wspierało nas także ŁFSW)
PS 2. Pozdrowienia dla nieobecnych (szczególnie tych z przyczyn niezależnych od nich): Keyana, Ikrita, Dagotha, Novej, Matchka, Chebeata (który zjawił się jednak na nieoficjalu) i Mesia
PS 3. Relacja mnie osobiście nie zadowala ale osądźcie sami
PS 4. Zbieramy siły na spotkanie opatrzone liczbą L

Szychu
· Napisane przez Szychu dnia 29 kwiecień 2009 18:46 · 6 komentarzy · 12749 czytań · Drukuj
Komentarze
#1 | Viking dnia 29 kwiecień 2009 18:50
pierwszy przeczytalem
#2 | Keyan dnia 29 kwiecień 2009 19:04
Krótki komentarz:

...(co osobiście przeżyłem najbardziej) Keyana...

...(szczególnie tych z przyczyn niezależnych od nich)...

^^Czytajac to sie wzruszylem Smile Dzieki Bracie, rozumiemy się jak nikt inny.

...postanowiliśmy pozostać jeszcze chwilę na dworze...

...zaś ja, Dante91 oraz Tampi ponownie udaliśmy się do sklepu. Będąc jeszcze na świeżym powietrzu...

^^Czytajac to miałem niezła bekę Grin
Ktoś (K.G.) kiedyś powiedział:
Patience young smoker, patience...

Relacja spoko. Żałuję jednak że nie mogłem być wtedy z Wami. No cóż czekam na następne spotkanie Smile
#3 | Syndrius dnia 29 kwiecień 2009 19:12
relacja ok.....będzie co opowiadać w przyszłości....
#4 | Lord W dnia 29 kwiecień 2009 20:17
Ok...to za mało...bo dla mnie spotkanie było średnio ok, a relacja oddaje klimat i tak powinno być . Spotkanie najwyżej dobre (a były dużo lepsze niejubileuszowe) a relacja...ocena powie wszystko.

I nie będąc skromnym powiem, że mi się podobała.
#5 | ivered dnia 29 kwiecień 2009 21:52
dobrze było. bedzie jeszcze lepiej Smile
#6 | Nova dnia 01 maj 2009 10:16
dziękuję ślicznie kochanie za pozdrowienia:** ja też pozdrawiam całe Utapau:***** kocham Was chłopaki iniemoge się doczekać aż Was zobaczę:***** MtFbwY
Dodaj komentarz
Zaloguj się, aby móc dodać komentarz.
Oceny
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą oceniać zawartość strony

Zaloguj się lub zarejestruj, żeby móc zagłosować.

Świetne! Świetne! 100% [1 głos]
Bardzo dobre Bardzo dobre 0% [Brak oceny]
Dobre Dobre 0% [Brak oceny]
Średnie Średnie 0% [Brak oceny]
Słabe Słabe 0% [Brak oceny]
Kalendarz
Po Wt śr Cz Pi So Ni
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30