Skierniewickie Stowarzyszenie FanĂłw "Gwiezdnych wojen" "Utapau"
Strona główna - Forum - Statut - O nas - Kategorie newsów - Kontakt - Kalendarz - Galeria - Download - Szukaj - Ostatnie komentarze Czwartek, Listopad 28, 2024
Zarząd:
Prezes:
Milka - gg:274886

Wiceprezes:
Lord W - gg:2504559
E-mail: wpolskce@poczta.onet.pl

Skarbnik:
Thorin - gg:1505406
Artykuły
· Recencja "Ostatniego...
· Spotkanie Utapau CXII
· Recencja Łotra Jeden
· Spotkanie Utapau CXI
· Spotkanie Utapau CX
Aktualnie online
· Anonimowi: 72

· Zalogowani: 0

· Łącznie użytkowników: 98
· Najświeższy rekrut: Monika
Ostatnio online
Aero 3 tygodnie/dni
ivered 4 tygodnie/dni
Nova55 tygodnie/dni
Damian58 tygodnie/dni
Thingol58 tygodnie/dni
jariniop61 tygodnie/dni
Lord W67 tygodnie/dni
Thorin146 tygodnie/dni
Chebeat238 tygodnie/dni
Vinga285 tygodnie/dni
Ankieta
Czy po ustaniu pandemii miałbyś ochotę na spotkanie członków SSFGW Utapau?

Musisz zalogować się, aby móc zagłosować.
Reklama:
Spotkanie Utapau XXXVIII
Dawno, dawno temu w odległej galaktyce...

Spotkanie XXXVIII

W galaktyce nastał czas spokoju
a nowa republika rosła w siłę
skupiona na wewnętrznych sprawach
i celach które obrać miała.

Wielu spośród jej obywateli
myślami wybiegało w przyszłość
wielu krytykowało zastaną sytuacją
lub pomysły rzucało swe.

Lecz spokój nie będzie wiecznie trwać
przyjdzie czas by coś z siebie dać
bo nastanie zamęt i działania czas
i okaże się ile wart jest każdy z nas...

... bo moc jest w każdym z Nas

Już na wstępie, przywitałem się ze wszystkimi, po czym udałem się wraz z Sebbosem i Syndriusem by omówić sprawy Fantazionu. Razem z Nami debatowali Thingol, Ivered i Exile, po czym wróciliśmy na salę główną. Stół stał gotowy i czekał na rozpoczęcie konkursu wiedzowego. Część osób: Chebeat, Thorin, Szychu, Keyan, bawiło się świetlnymi mieczami. Reszta powoli umierała z nudów np. Mistrz Seller.

W końcu zaczęło się. Zasiadłszy przy podłużnym stole wokół Mistrza Thingol, rozpoczęliśmy sprawdzanie Naszej wiedzy. Początkowo wydawało się, że konkurs zwycięży ten, kto zdobędzie pierwszy punkt. Na twarzach pojawiały się uśmiechy, a to u Mistrza Sellera, a to u Keyana czy też Szycha. Ale do śmiechu nikomu nie było (może Thingolowi) bo pytania były zaprawdę trudne. Był to śmiech, bezradności i irytacji. Nawet Szychu nie wytrzymywał, kwitując to w rozmowie z Ikritem:"śmieszy Cię to, bo mnie nie". W końcu miał na swym koncie, tak jak niemała większość całe równe zero. Krótko mówiąc, Thingol zakończył pierwsza rundę całkiem niezłym wynikiem i jak mawiają w szachowym żargonie ograł wszystkich do jaja. Mijały kolejne rundy, a nieliczne osoby wybijały się ponad przeciętność - Seller i Chebeat...nawet Tampi zdobył swój pierwszy punkt, bo Moc była i z Nim. Keyan cały czas był blisko, ale jak na nerda Jego pokroju lekko odstawał od stawki...w końcu nie znał mistrzów Yody (pytanie - kto znał?)... ani Jego ostatnich słów przed śmiercią, a przecież on także kiedyś Skywalkerem był (czyżby o nim mówił Yoda). Po kolejnych rundach okazało się, że jednak Szychu brał wszystko wyjątkowo poważnie (nic go nie śmieszyło) i z czasem odpowiadał na każde pytanie (prawidłowo). Główni konkurenci zaczęli gubić punkty i Szychu zwyciężył wyprzedzając Mistrza Sellera i Ikrita.

Po krótkiej przerwie były ogłoszenia dotyczące Łódzkiego Fanklubu. Rozmowa na tematy ważne trochę przeciągała się. Ustaliliśmy, że bierzemy udział w akcji z okazji Dnia dziecka. Ciężar i odpowiedzialność za akcję wziął na siebie Szychu i zadeklarował prowadzenie akademii Jedi. Wspólnie ustaliliśmy, co jest potrzebne na akcje: ulotki, naklejki, dyplomy, ale żadnych konkretów dotyczących innych spraw nie było. Chebeat podejmował kolejne tematy, ale reakcja pozostałych członków nie wskazywała na ich zainteresowanie.

Po dyskusji, nastał czas na prelekcję. Lord W udał się zatem po ekran. Wyciąganie i rozkładanie zajęło chwile, ale eksperci od łyżki i patyczka Thingol i Szychu wspólnie z Lordem W postawili go ... tak, że stał. Wtedy też, Mistrz Seller z pomocą laptopa i rzutnika rozpoczął prezentację zatytułowaną "Komiksy w SW". Wszyscy zajęli miejsca w trzech przygotowanych rzędach i z zainteresowaniem słuchali, zadając pytania. Po sali krążyły również komiksy, które były nieodłączna częścią prezentacji. W przerwach między slajdami toczyły się mini dyskusje. Mistrz Seller przedstawił najważniejsze komiksowe serie np. Dziedzictwo, oraz politykę poszczególnych wydawnictwa (Amber) tłumacząc wydawanie poszczególnych serii (lub też ich wstrzymywanie). Po ok 30 min prelekcja dobiegła końca.

Z racji tego, że zostało mało czasu, szybko przemeblowaliśmy salę. Thorin uprzątnął rzutnik i przygotował miejsce pracy pod kalambury. Po burzliwych dyskusjach ustalano podział na dwie drużyny. KoXsqad reprezentowali: Chebeat, Thingol, Exile, Tampi i Lord W (Obi Wan Kenobi - rezerwowy) a ich przeciwnikami była Familia (występująca niecodziennie pod nazwą Admirały Gwiezdnej Floty) w prawie tradycyjnym zestawieniu: Szychu, Ikrit, Keyan, Algernon i Mistrz Seller. Mimo nalegań Dante91, Ivered i Obi Wan Kenobi początkowo nie zdecydowali się na udział w zabawie. Chwilkę zajęło odpakowywanie szczelnie zamkniętej przez Mikela koperty, po czym losy znalazły się w czapce. Przystąpiliśmy do rywalizacji pod czujnym okiem prowadzącego Thorina i towarzyszącego mu Ivereda. Początkowo "Koksy" miały problem bo Exile i Lord W zepsuli 2 hasła, choć do nich należał rekordowy czas odpowiedzi. Potem jednak ich rekord padł łupem Familii. Wszystko szło jak należy aż do momentu... gdy na środek wyszedł Keyan. Nie wiedząc czemu zaczął psuć hasła i "Koksy" pięły się powoli w górę. Niewątpliwie ich największym atutem był Tampi, który pokazywał kolejne hasła: Harrison Ford, Imperium i Yoda, przywracając rekordowy czas, poniżej sekundy, swojej drużynie. Kolejni pokazujący mieli problemy: Mistrz Seller, Algernon, Exile i Lord W. Zwłaszcza Exile popisała się, robiąc całkiem niezły pokaz....szkoda tylko, że nikt nie zrozumiał jej przekazu (choć był to przekaz szczególny dla Thingola). Na zakończenie Lord W wyskoczył z Vaderem, ale ich pojedynek trwał tak szybko, że Chebeat, który odgadł hasło nie zdążył tego nawet zapamiętać. Gdy wydawało się, że drużyny idą łeb w łeb i ze wstępnych obliczeń wynikał remis, okazało się , że Excel wskazał Koxsqad jako zwycięzców.

Jednak ich radość nie trwało długo, gdyż należało zabrać się za sprzątanie sali. Część osób powoli opuszczała spotkanie, a Lord W razem z Thingolem uporali się z ekranem. Krótka rozmowa z ludźmi z Fantazionu i zbieraliśmy się do wyjścia. Chebeat sprawdził porządek na sali, ustalił termin kolejnego spotkania, po czym tradycyjnie rozstaliśmy się na dole.

1. Spotkanie XXXVIII odbyło się 24 kwietnia 2010 w godzinach 13 - 18.
2. Uczestniczyli w nim: Thingol, Ivered, Exile, Chebeat, Szychu, Ikrit, Keyan, Dante91, Tampi, Algernon, Mistrz Seller, Thorin, Oshogbo, Obi Wan Kenobi, Syndrius, Wujtas, Sebbos, Cyclord, Zielu i Lord W.
3. Konkurs wiedzowy Thingola
Zwycięstwo Szycha - Gratulacje!
4. Prelekcja Mistrza Sellera "Historia komiksów SW w Polsce"
5. Kalambury Mikela (prowadzący Thorin & Ivered)
Familia: Szychu, Ikrit, Keyan, Algernon, Mistrz Seller
Koxsqad: Chebeat, Thingol, Tampi, Exile, Lord W, Obi Wan Kenobi - zwycięstwo (Gratulacje!)
6. Ogłoszenie parafialne - przygotowanie do akcji z okazji Dnia Dziecka

PS 1. Tradycyjne pozdrowienia dla nieobecnych: Chudeusza, Ulvbjorna, Aero, Mikela, Milki, Vesemira, Saniera, Master Dagotha, KrisScrowa, Matchka (co się z Nim dzieje?), oraz Novej
PS 2. Przypominam o atrakcjach czerwcowych i spotkaniu 22 maja.
PS 3. Rada dla Keyana - może zatem po wiedzówce powinieneś się podszkolić i zrobić referat - Historia Yody.
PS 4. Kiks spotkania. Syndrius podchodzi do mnie i mówi:
" - tu masz płyty dla Wujtasa i Oshogbo. Masz je dać Jackowi, on wie co ma z tym zrobić. Zapamiętałeś?"
Patrzę się na Jacka (Cyclorda) i na Syndriusa.
"- zrozumiałem - Lord W
- Syndrius po co Ty mu to mówisz? Nie mogłeś mi tego dać od razu - Cyclord
- a to Ty Jacek, sorry Wojciech..."

Niech Moc będzie z Wami

Lord W
· Napisane przez Lord W dnia 28 kwiecień 2010 21:59 · 8 komentarzy · 12135 czytań · Drukuj
Komentarze
#1 | Szychu dnia 28 kwiecień 2010 23:10
Pozwoliłem sobie na naprawdę drobną (acz niezbędną) korektę. Mam nadzieję, że wybaczysz.

Poza tym relacja jak zwykle na poziomie Lordzie. Rzetelnie i fachowo. Cieszy mnie, że mimo wszystko znalazłeś czas na ogarnięcie tematu. A tak pozostaje mi tylko dołączyć się do zaproszenia wszystkich na 22 maja.
#2 | ivered dnia 28 kwiecień 2010 23:26
Doskonala relacja. Tym bardziej w tak napiętym okresie!

Normalnie jakbym tam był xD.
#3 | Chebeat dnia 28 kwiecień 2010 23:49
kilka błędów. czas poniżej minuty... chyba raczej sekundy, ale ogólnie relacja jak zwykle trzyma poziom i niczego w niej nie brakuje
#4 | Exile dnia 29 kwiecień 2010 00:44
"niezły pokaz" - no dzięki Pfft jak nie Jabba to Executor... zawsze coś odwalę -_- a relacja jak zawsze świetna Wink
#5 | Lord W dnia 29 kwiecień 2010 10:21
Dzięki. Przeprasza za liczne błędy. Nie dość, że licencjat na głowie, to jeszcze mecz Barcelony był wtedy. W sumie Chebeat ma rację...poniżej sekundy. Aż sam się dziwię, że to możliwe.

Iveredzie - bo Ty tam byłeś...Wink
#6 | MistrzSeller dnia 29 kwiecień 2010 10:26
prelekcja miała tytuł Historia komiksów SW w Polsce
#7 | Lord W dnia 29 kwiecień 2010 11:13
Dzięki za uwagi, błędy systematycznie poprawiane. PS. Jak macie fajne cytaty ze spotkań to zawsze jest taki temat, gdzie można je zamieszczać.
#8 | Milka dnia 30 kwiecień 2010 21:12
Ehhh, szkoda, że mnie nie było. Mam nadzieję że w maju się pojawię.

Relacja jak zwykle bardzo dobra.
Dodaj komentarz
Zaloguj się, aby móc dodać komentarz.
Oceny
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą oceniać zawartość strony

Zaloguj się lub zarejestruj, żeby móc zagłosować.

Świetne! Świetne! 50% [2 głosów]
Bardzo dobre Bardzo dobre 50% [2 głosów]
Dobre Dobre 0% [Brak oceny]
Średnie Średnie 0% [Brak oceny]
Słabe Słabe 0% [Brak oceny]
Kalendarz
Po Wt śr Cz Pi So Ni
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29