Skierniewickie Stowarzyszenie FanĂłw "Gwiezdnych wojen" "Utapau"
Strona główna - Forum - Statut - O nas - Kategorie newsów - Kontakt - Kalendarz - Galeria - Download - Szukaj - Ostatnie komentarze Czwartek, Listopad 28, 2024
Zarząd:
Prezes:
Milka - gg:274886

Wiceprezes:
Lord W - gg:2504559
E-mail: wpolskce@poczta.onet.pl

Skarbnik:
Thorin - gg:1505406
Artykuły
· Recencja "Ostatniego...
· Spotkanie Utapau CXII
· Recencja Łotra Jeden
· Spotkanie Utapau CXI
· Spotkanie Utapau CX
Aktualnie online
· Anonimowi: 51

· Zalogowani: 0

· Łącznie użytkowników: 98
· Najświeższy rekrut: Monika
Ostatnio online
Aero 3 tygodnie/dni
ivered 4 tygodnie/dni
Nova55 tygodnie/dni
Damian58 tygodnie/dni
Thingol58 tygodnie/dni
jariniop61 tygodnie/dni
Lord W67 tygodnie/dni
Thorin146 tygodnie/dni
Chebeat238 tygodnie/dni
Vinga285 tygodnie/dni
Ankieta
Czy po ustaniu pandemii miałbyś ochotę na spotkanie członków SSFGW Utapau?

Musisz zalogować się, aby móc zagłosować.
Reklama:
Spotkanie Utapau XXXIX
Dawno, dawno temu w odległej galaktyce...

Spotkanie XXXIX

Cóż, wierszyka dziś nie będzie
Ciemna noc panuje wszędzie
A relacja na kolanie
Szybko, sprawnie, w mig powstanie

Wszyscy sprawę tę olali
i relacji zaniechali,
trzeba jednak machnąć się
i zapełnić luki dwie.

W mig na stronie będzie szum,
do relacji zleci tłum.
Chociaż miało nie być wiersza,
ot tak powstał, choć już pierwsza.

Okay, na wstępie musicie mi wybaczyć głupi humor, który załącza mi się zwykle grubo po północy. No traf chciał, że akurat teraz mamy taką porę. Także ten wierszyk to też tak nie z mojej winy xD Dobra, do rzeczy. Relacja będzie krótka, zwięzła i będzie to typowa zapchajdziura. Postaram się jakoś ująć to, co działo się tydzień (sic!) temu i ogólnie to, co jeszcze pamiętam.

Zapowiadało się całkiem ładne popołudnie, gdy razem z TMP dojeżdżaliśmy na miejsce spotkania. Wypakowaliśmy się z samochodu i wkroczyliśmy do sali. Byliśmy dobrą godzinkę po czasie, więc zebrało się tam już sporo osób. Główną atrakcją była oczywiście Nova (która zaszczyciła nas swoją wizytą - nareszcie). Przywitaliśmy się zatem ze wszystkimi i z braku zajęć ruszyliśmy z rozstawianiem krzeseł na przeprowadzenie kalambur. Te, wyjątkowo prowadzone przez Exile (znudziło się pokazywanie Jabby? xD) wspieraną przez Novą, jak zwykle cieszyły się dużą popularnością. Na stanowisku nie mogło zabraknąć Ivereda, który dzielnie asystował dziewczynom. Reszta podzieliła się na trzy grupy. Kox Squad reprezentowali: Thingol, TMP, Mikel, Vesemir (?); Armię Ciemności (czy inne Dzieci Nocy): Chebeat, Thorin, Mistrz Seller, Obi Wan, zaś w skład (osłabionej wersji) Familii wchodzili: Lord W, Syndrius, Milka i ja. Walka była zacięta, jak to zwykle bywa. Nie zabrakło nowych taktyk jak np. zagadywania przeciwników czy rozprawy o Power Rangers. Kolejne hasła przetaczały się przez salę, grupy szły łeb w łeb. Ostatecznym zwycięstwem mógł poszczycić się mój team.

Dalej przyszła pora na prelekcję mistrza Sellera na temat historii książek SW w Polsce (swoją drogą bardzo ciekawą). Wszyscy słuchali w skupieniu, od czasu do czasu posiłkując się się wyjściem na świeże powietrze (zapewne w celu poukładania sobie nadmiaru istotnych informacji). Po odsłuchaniu wykładu, chwila przerwy na uzupełnienie zapasów w postaci płynów i pokarmów. Wywiązały się też luźne, towarzyskie rozmówki. Czas płynął w miłej atmosferze. Ostatnim punktem programu była krzyżówka przygotowana przez Lorda W. Obejmowała różne hasła punktowane ilością liter. Tu także walka wydawała się wyrównana. Niewątpliwie prym wiodła drużyna z Algernonem, TMP i Sebossem, gdzie chłopaki kilkanaście razy wybierali do odgadnięcia to samo hasło. Wszystkim udzielił się dobry nastrój. Jak to zwykle zaś bywa przy dobrej zabawie, czas płynął nieubłaganie i po skończonej krzyżówce musieliśmy się zwijać. Nie ma jednak tego złego co by na dobre nie wyszło. Po opuszczeniu Konstancji przenieśliśmy się na after party do Alhambry...

Spotkanie w punktach:

1. Spotkanie XXXIX odbyło się 22 maja 2010 w godzinach 13 - 18.
2. Uczestniczyli w nim: Thingol, Ivered, Exile, Chebeat, Szychu, TMP, Algernon, Mistrz Seller, Thorin, Vesemir, Milka, Mikel, Obi Wan Kenobi, Syndrius, Lord W oraz nasz gość specjalny Nova
3. Kalambury Exile - Zwycięstwo Familia Squad
4. Prelekcja Mistrza Sellera "Historia książek SW w Polsce"
5. Krzyżówka Lorda W - zwycięstwo teamu Chebeata
6. Pozdrowienia dla nieobecnych (za dużo was, żeby wymieniać)
7. Prepare for epic XL Star Wars meeting!
8. Mecz Inter Mediolan - Bayern Monachium 2:0
...
69. Nova - fajnie, że wreszcie przyjechałaś.

Niech Moc będzie z Wami

Szysz3k

· Napisane przez Szychu dnia 30 maj 2010 11:25 · 11 komentarzy · 27213 czytań · Drukuj
Komentarze
#1 | Szychu dnia 30 maj 2010 11:27
Gwoli ścisłości relację pisałem w nocy, wrzuciłem dopiero teraz Wookie
#2 | Syndrius dnia 30 maj 2010 14:29
No fajna relacja fajna. Krótko, zwięźle i na temat. A wierszyk też dobry.
#3 | oshogbo dnia 30 maj 2010 14:30
Grin dobre ;D w szczególności "Spotkanie w punktach" GrinD
#4 | ivered dnia 30 maj 2010 15:21
Dobra. Mało opisu afterka ale co tam. Lordu zamówił 2 pizze zamiast 1 i wziął ją potem Chebeat Smile
#5 | Exile dnia 30 maj 2010 16:15
No after był niezły... w szczególności stanie na parkingu przed MCKiem 2 godziny Pfft
#6 | Szychu dnia 30 maj 2010 18:58
After to już zupełnie inna opowieść xD
#7 | Algernon dnia 30 maj 2010 23:10
Dwie i pół. I w końcu nie obejrzałem finału LM ;( Ale afterek przedni, trzeba przyznać.
#8 | Lord W dnia 31 maj 2010 16:52
Mi się wierszyk podobał - dobry rym. Z tą nazwą drużyny to był typowy skład Osadników ( Syndrius, Lord W, Milka) a nie familii, ale miło, że zaliczasz nas do niej.

Co do relacji - dobrze, że ją napisałeś. Ja od razu lojalnie uprzedziłem, że nie mam czasu i weny (uwierzcie mi pisanie tekstu do licencjatu wyczerpuje mnie psychicznie).

Co do parkingu to ja nie pamiętam, żebym gdzieś stał jakieś dwie godziny ... rozumiem, że to Ivered, Nina i Algernon w trójkę sobie gdzieś stali . Co do pizzy ...sprawę przemilczmy , aczkolwiek Chebeat Wielkie Dzięki.

Oczywiście za wszystkie ostatnie wpadki, zła organizację i nie wypełnianie obowiązków przepraszam. Niestety sytuacja jest jaka jest (u mnie)Wink
#9 | Szychu dnia 01 czerwiec 2010 00:11
Jak to mawiają niektórzy: spoczi. Po to jest Zarząd, żeby wszystkim zajmować się wspólnie. Raz Ty coś zrobisz, raz ja, on czy ona. Tak to działa Wink
#10 | Nova dnia 02 czerwiec 2010 23:24
co to za pkt "69."??!! ej... tak nieładniePfft
Dodaj komentarz
Zaloguj się, aby móc dodać komentarz.
Oceny
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą oceniać zawartość strony

Zaloguj się lub zarejestruj, żeby móc zagłosować.

Świetne! Świetne! 25% [1 głos]
Bardzo dobre Bardzo dobre 25% [1 głos]
Dobre Dobre 50% [2 głosów]
Średnie Średnie 0% [Brak oceny]
Słabe Słabe 0% [Brak oceny]
Kalendarz
Po Wt śr Cz Pi So Ni
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30