Skierniewickie Stowarzyszenie FanĂłw "Gwiezdnych wojen" "Utapau"
Strona główna - Forum - Statut - O nas - Kategorie newsów - Kontakt - Kalendarz - Galeria - Download - Szukaj - Ostatnie komentarze Niedziela, Listopad 24, 2024
Zarząd:
Prezes:
Milka - gg:274886

Wiceprezes:
Lord W - gg:2504559
E-mail: wpolskce@poczta.onet.pl

Skarbnik:
Thorin - gg:1505406
Artykuły
· Recencja "Ostatniego...
· Spotkanie Utapau CXII
· Recencja Łotra Jeden
· Spotkanie Utapau CXI
· Spotkanie Utapau CX
Aktualnie online
· Anonimowi: 55

· Zalogowani: 0

· Łącznie użytkowników: 98
· Najświeższy rekrut: Monika
Ostatnio online
Aero 2 tygodnie/dni
ivered 3 tygodnie/dni
Nova54 tygodnie/dni
Damian58 tygodnie/dni
Thingol58 tygodnie/dni
jariniop61 tygodnie/dni
Lord W66 tygodnie/dni
Thorin146 tygodnie/dni
Chebeat237 tygodnie/dni
Vinga284 tygodnie/dni
Ankieta
Czy po ustaniu pandemii miałbyś ochotę na spotkanie członków SSFGW Utapau?

Musisz zalogować się, aby móc zagłosować.
Reklama:
Spotkanie Utapau XVIII
Uwaga. Z różnych powodów poświęcę trochę miejsca na wyjaśnienia i komentarze, dlatego chętnych do przeczytania krótkiej relacji proszę o skierowanie wzroku w dół.

Nawet w myślach nie wyobrażałem sobie, że może zabraknąć relacji, ze spotkania. Niestety kiedy wszedłem na stronę po długiej przerwie okazało się, że nikt nie zamieścił relacji. Trochę mnie to zasmuciło. Tak więc w tej relacji będą jedynie wątki, które do dzisiaj pozostały mi w głowie.

Z tego co pamiętam, dochodziła szesnasta kiedy wysiadłem z osobowego z Łodzi fabrycznej. Pogoda była beznadziejna ,a deszcz zniechęcał do wszystkiego. Jednak dzięki pomocy Thingola mimo zmęczenia udało mi się dotrzeć na spotkanie. Jedynie z opowieści Thingola dowiedziałem się, że mamy na Utapau naszego starego mistrza Aero, który wraz z Thingolem urządzili profesjonalną sesję zdjęciową do działu "O nas". Kiedy pojawiliśmy się w drzwiach powitały nas gromkie odgłosy wszystkich członków. Ledwo zacząłem wymieniać uściski z przybyłymi wcześniej, a już Thingol poinformował mnie doniosłym głosem (oczywiście tylko dlatego,że byłem otoczony przez wszystkich i głos Thingola w normalnej tonacji, raczej nie wiele by zdziałał), że Aero czeka ,żeby zrobić mi zdjęcia. W międzyczasie okazało się jednak, że również Matchek nie miał zrobinego zdjęcia. Nie minęlo pięć minut a Thingol z Mateuszem zbierali już sprzęt. Będąc wolnym dosiadłem do ekipy grającej w Pockety i udało mi się namówić na partyjkę Szycha. Niestety po przegranej Szych nie był już tak skory do gry, a poza tym gdy wrócił Thingol, wszyscy przygotowali się do mikołajkowego losowania ( losy przygotował Szychu). W tym momencie pragnąłbym nadmienić ,że zostaliśmy zaszczyceni przybyciem gościa. Nasz wiceprezes Chebeat przyprowadził swoją dziewczynę Patrycję (mam nadzieje ,że nic nie pomyliłem), która pragnęła zobaczyć czym dokładnie zajmuje się 3bit i aktywnie włączyła się w życie fandomu czego wyrazem był udział w losowaniu. Tak więc Prezes przygotował czapkę, tzn. urnę (teraz mi się kojarzy, że nie była to czapka tylko pudełko na pockety) i pod czujnym okiem Galaktycznej Komisji Wyborczej w osobie Chudeusza rozpoczął zbieranie głosów. Na szczęście losowanie przebiegło beż przeszkód i nikt nie wylosował samego siebie. Teraz pozostał jedynie zakup prezentu (Szychu ogłosił ,że jako prezent da miniatursy) co wcele nie będzie łatwym zadaniem jak wynika z moich tajnych źródeł. Następnie Chebeat poprosił wszystkich członków, aby odśpiewali "sto lat" z okazji urodzin Patrycji. Wszyscy użyli swych męskich basów i niczym Chór "Poznańskie Słowiki" odśpiewaliśmy pieśń ku czci Jubilatki. Następnie kiedy ostygły emocje (a z tego co jeszcze pamiętam to możliwe, że było to wcześniej) część ekipy zasiadła do rozgrywania turniejowych walk. W głowie utkwiły mi jedynie dwie walki, długa i zacięta Skywalker vs KrisScrow oraz krótka i jednostronna Thingol vs Ikrit. Po obejrzeniu oby stwierdziłem ,że też bym zagrał, tylko musiałem pożyczyć talie. Na szczęście z tym nie było problemu bo wśród nas znajdują się szlachetni rycerze Jedi gotowi odstąpić swoją flotę np; Ikrit, Klony czy Szychu. Pożyczywszy więc talie od Ikrita szukałem przeciwnika, próbując zachęcić Chebeata (jednak udało Mu się wyperswadować mi Mocą, że teraz jest zajęty i nie zagra)musiałem przystać jednak na partyjkę z Thingolem, który jako jedyny był chętny. W tym czasie ekipa pod wodzą Alcudara i Matchka toczyła zażarte boje w Jedi Academy (bardzo możliwe ,że grali w co innego, ale niestety pamięć może mnie mylić) .Potem wszyscy zaczęli się zbierać i wykorzystując Thingola, a raczej nadświetlny napęd jego pojazdu powróciłem do domu.

1. Spotkanie rozpoczęło się o 15:00 w składzie: Thingol, Aero, Matchek, Master Dagoth, dante 91, Alcudar, Ikrit, Szychu, Skywalker, Chudeusz, Lord W, KrisScrow, który przyprowadził nowego członka (przepraszam, ale nie pamiętam imienia, proszę o przypomnienie) -Dawida (tak wnioskuje z informacji zamieszczonych w "Przedstawmy się")oraz Chebeat wraz z Patrycją.
2. Pojedynki w Pockety. Zwycięzcy: Ikrit i KrisScrow. Gratulacje.
3. Mikołajkowe losowanie, zorganizowane przez Szycha, wykonane przez Thingola i nadzorowane przez Chudeusza.
4. Pojedynki w Jedi Academy, głównie Alcudar i Matchek
5. Zdjęcie zbiorowe.
6. Sesja zdjęciowa do działu "O nas"

Ps1. Pozdrowienia dla nieobecnych: Ivereda (musiał stanąć przed Najwyższą Radą Jedi i wykonać zadanie, czyli zdać sesję, powiem wam ,że udało mu się i to całkiem nieźle. Gratulacje)
Wujtasa (podobno miał wolny czas ale niestety Moc KrisScrowa na niego nie zadziałała), Mesia, Revana i Gumka.
Ps2. Wszystkiego najlepszego z okazji urodzin dla Patrycji i Kamila
Ps3. Przepraszam za spóźnienie na spotkanie (do tego powoli chyba zaczęliście ,że przyzwyczajać), niestety PKP w ramach oszędności w weekendy ogranicza liczbę pociągów, za nieudzielanie na stronce (do tego też chyba się przyzwyczailiście) oraz do tak długiego opóźnienia(tu niestety pobiłem PKP na łeb na szyje)relacji, ale byłem przekonany ,że znajdą się chętni do jej napisania(niestety musiałem zająć się zaliczaniem przedmiotów i nie miałem wtedy czasu)
Niech Moc będzie z Wami

Lord W
· Napisane przez Lord W dnia 28 październik 2008 20:59 · 0 komentarzy · 14553 czytań · Drukuj
Komentarze
Brak dodanych komentarzy. Może czas dodać swój?
Dodaj komentarz
Zaloguj się, aby móc dodać komentarz.
Oceny
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą oceniać zawartość strony

Zaloguj się lub zarejestruj, żeby móc zagłosować.

Brak ocen. Może czas dodać swoją?
Kalendarz
Po Wt śr Cz Pi So Ni
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            
Logowanie
Nazwa użytkownika

Hasło