Skierniewickie Stowarzyszenie FanĂłw "Gwiezdnych wojen" "Utapau"
Strona główna - Forum - Statut - O nas - Kategorie newsów - Kontakt - Kalendarz - Galeria - Download - Szukaj - Ostatnie komentarze środa, Luty 05, 2025
Zarząd:
Prezes:
Milka - gg:274886

Wiceprezes:
Lord W - gg:2504559
E-mail: wpolskce@poczta.onet.pl

Skarbnik:
Thorin - gg:1505406
Artykuły
· Recencja "Ostatniego...
· Spotkanie Utapau CXII
· Recencja Łotra Jeden
· Spotkanie Utapau CXI
· Spotkanie Utapau CX
Aktualnie online
· Anonimowi: 34

· Zalogowani: 0

· Łącznie użytkowników: 98
· Najświeższy rekrut: Monika
Ostatnio online
Thingol09:48:10
ivered14:47:43
Lord W 2 dni
Aero13 tygodnie/dni
Nova64 tygodnie/dni
Damian68 tygodnie/dni
jariniop71 tygodnie/dni
Thorin156 tygodnie/dni
Chebeat247 tygodnie/dni
Vinga295 tygodnie/dni
Ankieta
Czy po ustaniu pandemii miałbyś ochotę na spotkanie członków SSFGW Utapau?

Musisz zalogować się, aby móc zagłosować.
Reklama:
Zobacz temat
 Drukuj temat
Kontekst fabularny TotS i OoS
ivered
#81 Drukuj posta
Dodany dnia 05 marzec 2017 11:16
Awatar

Użytkownik

Data rejestracji: 21.01.07

Racja, idą ciepłe dni i to zawsze trochę źle wpływa na wydajność prac, przynajmniej w moim przypadku Grin Też już mnie rowerek nęci od jakiegoś czasu.
Always a pleasure to meet a Jedi...

www.plis.carbonma...

United we stand, divided we fall.

Lord W
#82 Drukuj posta
Dodany dnia 17 kwiecień 2017 17:17
Awatar

Administrator

Data rejestracji: 15.02.07

Dawno mnie nie było. Jeśli chodzi o pisanie to nie jest aż tak tragicznie. Coś tam napisałem (swego czasu nawet stępiłem wszystkie ołówki), ale nie jest tego za wiele i niestety bardzo dobrą postacią do pisania okazał się Xel.

Jak jest taki czas świąteczny i człowiek trochę zwolni to jest czas, żeby pomyśleć. Trzeba tylko potem to przelać na papier (w sensie ekran).

Dwa dni odpocząłem od komputera, także mogę teraz na chwilkę do niego przysiąść i napisać, że żyje i coś tam w temacie robię. Kiedy znajdzie się czas, żeby to przepisać z papieru na komputer? Nie wiem. Gdyby było więcej takich dni świątecznych i mniej spraw na głowie ...

Byłoby dobrze.Wink
Edytowane przez Lord W dnia 17 kwiecień 2017 18:19

ivered
#83 Drukuj posta
Dodany dnia 17 kwiecień 2017 22:37
Awatar

Użytkownik

Idzie długi weekend, to raz. Dlaczego "niestety" Xel okazał się ciekawą postacią do pisania? To chyba dobrze? To dwa. Polecam cienkopisy, albo temperówkę do ołówków. Ale lepiej pisać tuszem bo ołówek lubi się zetrzeć. To trzy. Gdzie jest ściana tekstu? - cztery Grin

www.plis.carbonma...

Lord W
#84 Drukuj posta
Dodany dnia 31 maj 2017 21:52
Awatar

Administrator

W pracy piszę teraz ściany tekstu. Odpisuję klientowi dokładnie i rzetelnie. Więcej rozmawiam też z ludźmi. A może fakt jest taki, że odkąd się nie udzielam już aktywnie w fanklubie to już nie wkładam w to serca i energii.

Coś jest w tym co mówił Yoda. Yoda

Rób, albo nie rób. Nie ma próbowania

Wracając do tematu opowiadań. Posunąłem się do przodu. Mogę zdradzić rąbka tajemnicy, że odbiegłem nieco od planu ramowego, ale powoli zmierzam w dobrym kierunku. Zdecydowanie w przypadku Xela miałem wenę, ale jako, że akcja rozgrywa się przed Belagroth to niestety nie mogłem tej postaci nadużywać, bo faktem jest, że on nie mógł przebywać stale na Cogneus. Wciąż był w zakonie Jedi. Stąd też na miejscu i - zgodnie z końcówką odpowiadania Szycha - ogarniali wszystko Coria, Queksesh i Czarnuch i na tych trzech postaciach się skupiłem.

Teraz prym wiedzie Coria, która zdobywa powiedzmy kolejne ciekawe znajomości. W ten sposób chcę płynnie przejść do barona D'lartha i Edrasa i królewskich rodów. Coria wkręca się w towarzystwo. Faktycznie zatem moje pierwsze opowiadanie będzie miało wyraźnie dwie części do Belgaroth i po. W Corii zachodzi powoli przemiana wewnętrzna, podobnie jak w Arkadzie. Druga część to będzie obalanie Edrasa plus końcówka z Munami i prawdziwymi Sithami. Będzie to takie płynne przejście do kolejnego opowiadania, a zarazem do TotSa.
Edytowane przez Lord W dnia 31 maj 2017 21:54

ivered
#85 Drukuj posta
Dodany dnia 17 sierpień 2017 20:34
Awatar

Użytkownik

Zarzuć czasem Lordzie cożeś tam wytworzył.

www.plis.carbonma...

Lord W
#86 Drukuj posta
Dodany dnia 18 sierpień 2017 21:01
Awatar

Administrator

Postaram się zarzucić część pierwszą pierwszego opowiadania, jak się wreszcie zmobilizuję i ją skończę Grin Bardzo chętnie wrzucę - może zgłosicie jakieś ciekawe uwagi, sami wprowadzicie jakieś zmiany w tekście formie śledzenia zmian. Jak najbardziej jestem za. Tylko muszę to skończyć, żeby to był jakiś większy spójny fragment.

Lord W
#87 Drukuj posta
Dodany dnia 11 styczeń 2025 22:50
Awatar

Administrator

Żebym ja teraz pamiętał gdzie ja mam to spisane (kojarzę, że w jakimś zeszyciku). Muszę poszukać to i odkopać Pfft

O dziwo, po 8 latach wciąż pamiętam zarys fabularny opowiadania. Wiem, ze w trakcie pisania zmieniła mi się koncepcja i ewidentnie wróciłem do wątku miłosnego Corii i Luana. Wtedy nie umiałem opisać dobrze uczuć i motywacji obojga bohaterów, ale teraz myślę, że gdybym wrócił do tematu to bym go w końcu może zakończył.Vader

ivered
#88 Drukuj posta
Dodany dnia 12 styczeń 2025 00:27
Awatar

Użytkownik

No to dajesz Lordzie Smile

www.plis.carbonma...

Thingol
#89 Drukuj posta
Dodany dnia 14 styczeń 2025 16:52
Awatar

Użytkownik

Lord W napisał/a:
(...) Wtedy nie umiałem opisać dobrze uczuć i motywacji obojga bohaterów, ale teraz myślę, że gdybym wrócił do tematu to bym go w końcu może zakończył.Vader

Drugie dno w tej kwestii wyczuwam Yoda
Omówienia przy koreliańskiej brandy wymaga to...

Scattered scraps of Humanity.

###

Burn the Bridges & enjoy the Fire!

Przeskocz do forum:
Kalendarz
Po Wt śr Cz Pi So Ni
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28    
Logowanie