GWIEZDNE WOJNY: OSTATNI JEDI
Gwiezdne wojny: Ostatni Jedi to kolejna część przygód opowiadających o losach potomków Anakina Skywalkera. Ben Solo, zwany także Kylo Renem, syn Hana Solo i Lei Skywalker przeszedł na służbę dawnego Imperium. Niespodziewanie naprzeciw niemu stają nowi bohaterowie Republiki: najlepszy pilot Poe Dameron, zbuntowany szturmowiec Finn oraz porzucona przez rodziców wrażliwa na Moc Rey.
Rey, po śmierci Hana Solo, za namową głosu Obi-Wana Kenobiego, przyjmuje miecz Anakina Skywalkera i wyrusza w poszukiwaniu jego syna Luka - ostatniego z żyjących Jedi, który wraz ze swym ojcem pokonał Dartha Sidiousa. Jednakże na zgliszczach dawnego imperium powstał Najwyższy Porządek, któremu przewodzi wódz Snoke i Kylo Ren. Czy Lukowi z pomocą Rey oraz dawnych towarzyszy: R2-D2, C3PO i Chewbacci uda się przywrócić równowagę mocy i przeciągnąć Bena na jej jasną stronę? Czy w końcu spełni się pradawna przepowiednia rycerzy Jedi?
Odpowiedzi na część z powyższych pytań poznamy już 14 września.
Premiera z 14 XII
14:30 - 2D/dubbing - sala nr 1
17:30 - 2D/dubbing - sala nr 1
20:30 - 2D/napisy - sala nr 1
Pierwszy weekend (15-17 XII):
12:45 - 2D/dubbing - sala nr 1
15:30 - 2D/dubbing - sala nr 1
18:15 - 2D/dubbing - sala nr 1
21:00 - 2D/napisy - sala nr 1
Pierwszy tydzień (18-23 XII):
14:30 - 2D/dubbing - sala nr 1
15:00 - 2D/dubbing - sala nr 2
17:30 - 2D/dubbing - sala nr 1
20:30 - 2D/napisy - sala nr 1
Więcej informacji będzie można zaleźć na stronie
Kina Polonez.
Zapraszamy wszystkich serdecznie!
Niech Moc będzie z Wami!
https://www.youtu...CB8DUGpYQQ
Co do cytatów - to jeden został zapamiętany Właśnie wypowiedź Rose. Prawda jest taka, że w warstwie fabularnej nowe Gwiezdne wojny są bardzo odtwórcze. Niestety tego się obawiałem od samego początku.
Co ciekawe, ja nawet nie zapamiętałem tego, że "przeszłość musi umrzeć". Dobrym cytatem jest też wypowiedź Rena, że Rey jest dla niego kimś wyjątkowym. No i yoda, że porażki Nas uczą.
Myślę, że z Przebudzeniem Mocy jeśli chodzi o cytaty może być gorzej - tam jest ten cytata Hana Tobie też jest zimno. No i jesteśmy w domu.