Zapraszamy wszystkich bardzo serdecznie na trzecią edycję konwentu fantastycznego SkierCon 2016, który odbędzie się w dniach 22-24 lipca w Centrum Kultury i Sztuki w Skierniewicach przy ul. Reymonta 33.
Konwent ten jest organizowany przez Cech Fantastyki SkieCon. Niestety z przykrością muszę poinformować, że pierwszy raz w historii nie ma bloku SW, a tematyka dotycząca tematyki Gwiezdnych wojen zostanie poruszona w bloku space opera, np. razem ze Star Trekiem. Pomimo tego faktu, myślę, że nie będziecie zawiedzeni i czekać Was będzie dobra zabawa.
Tegoroczny udział SSFGW Utapau w konwencie jest także iluzoryczny. Zobaczycie za to w akcji przedstawicieli innych fanklubów m.in. Łódzkiego Fanklubu Star Wars oraz organizacji fanowskich, w tym redaktorów Star Wars Extreme.
Opublikowany został program imprezy. Więcej informacji o SkierConie 2016 można uzyskać na oficjalnej stronie konwentu.
SkierCon 2016
22-24 lipca
Centrum Kultury i Sztuki
Reymonta 33
Cena: 10 zł
Szykujcie myśliwce. Lecimy na Gwiazdę Śmierci i ...
Niech Moc będzie z Wami!
Zapraszamy serdecznie i życzymy udanej zabawy.
|
Oczywiście strasznie ubolewam, że nie ma bloku SW. Ironia losu - fanklub Star Wars stworzył konwent po to, żeby promować fanklub i Gwiezdne Wojny i co z tego zostało?
Turnieje (Dominion i Osadnicy), które mnie najbardziej interesują są niestety w piątek. Oprócz typowych fanów i konwentowiczów są jeszcze mieszkańcy Skierniewic i normalny lud pracujący. Chciałem skoczyć z rodzinką, ale najwyżej skoczę sam, o ile wezmą sobie urlop.
Ironia losu - Dominion pokrywa się z konkursem wiedzowym z Powrotu do przyszłości (choć widzę, że jest drugi robiony przez kogoś innego w sobotę). Mam teraz tydzień na przespanie się z tym i zastanowieniem - na co iść.
Nie ma też szachów i warcabów - także jest lipa. Jak wiać nie promujemy najważniejszej i jednej z najbardziej znanych gier planszowych związanych ze Skierniewicami. Sukcesy Skierniewiczan w tej dziedzinie są mało istotne - dodatkowo szachy łączyły pokolenia (ale to konwent dla młodzieży, a nie impreza dla ludzi pracujących i emerytów).
Narzekam jak Seller Wiadomo, że wszystkim dogodzić się nie da. Trzeba sobie program druknąć i zaznaczyć to co fajne i cieszyć się tym co jest.
Miejmy nadzieję, że inne atrakcje przyciągną dużo więcej ludzi i ogólnie, że Ci którzy przyjdą będą się dobrze bawili.