|
||||
Strona główna - Forum - Statut - O nas - Kategorie newsów - Kontakt - Kalendarz - Galeria - Download - Szukaj - Ostatnie komentarze | Czwartek, Listopad 28, 2024 |
|
|
|
Skierniewickie Stowarzyszenie Fanów Gwiezdnych Wojen "Utapau" HTML, PHP, coding, etc: Chebeat Design: Chebeat & Thingol Star Wars jest znakiem towarowym Lucasfilm, ble, ble, ble... (użyto w celach fanowskich..) Powered by PHP-Fusion copyright © 2002 - 2009 by Nick Jones. Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3. |
||||
Jak dla mnie zapowiada się dobry film. Chodziły słuchy, że w filmie mieli się pojawić Tarkin, Darth Vader i Księżniczka Leia.
W mojej ocenie gdyby film kończył się tak jak zapowiadano w jakiś doniesieniach - sceną z pogonią za Tantiv IV przez Dewastatora byłoby super. Myślę też, że wspomniane dwa okręty na bank się pojawią (już w trailerze widzimy ISD, które do tej pory można było policzyć na palcach dwóch rąk). Obstawiam też, że zobaczymy R2-D2 i C-3PO. Fajnie, że będzie Mon Mothma. Nie zdziwię się jak zobaczymy także Mottiego - głównodowodzącego flotą, oraz Tagge'go - dowodzącego wojskami naziemnymi, albo Yularena - przedstawiciela wywiadu.
Niewątpliwie największą trudność scenarzystom powinno sprawić powiązanie fabuły z fabuła Nowej Nadziei - chyba, że próba wykradzenia planów w Łotrze Pierwszym spali na panewce (albo wykradzione zostaną niepełne plany). W przeciwnym razie bowiem obie fabuły będą musiały się ze sobą zazębiać, a wiec plany będą musiały trafić do Lei.
Mnie osobiście przypadł niezwykle do gustu pomysł, aby zastosować CG do ożywienia postaci Takina czy też Księżniczki Lei (o ile ją zobaczymy). Cieszy mnie, że będą umożliwiały stworzenie tego co chcemy (będą środkiem), a nie będą celem samym w sobie.
Z trailera wnioskuje również, że przedstawiono tam grupę trenerów (na wzór tej, która trenowała Klony), którzy w gruncie rzeczy nauczą grupę Rebeliantów jak zostać elitarnym oddziałem imperialnym. Wreszcie okażę się, że imperium potrafi celnie strzelać, a główni bohaterowie będą musieli się zdrowo napocić, żeby nie zostać zdemaskowani.
Potencjał na dobry film - lepszy od Przebudzenia Mocy - jest.
PS. Zakładamy oddzielny temat na forum.